Стонотениски Новогодишњи трунир испунио очекивања

Стонотениски савез Војводине, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину организовао је овог викенда 21. Новогодишњи "Батерфлај" турнир, у малој сали СПЦ Војводина у Новом Саду.
Pobednici Prvi dan
Фото: Победници првог дана, фото: СТСВ

Наступило је 550 стонотенисера и стонотенисерки у четири узрасне категорије из БиХ, Румуније, Мађарске, Хрватске, Црне Горе, Немачке, Шведске, Андоре и Србије.

Првог дана наступали су мини кадети и кадети у мушкој и женској конкуренцији. Најбољи мини кадат и мини кадеткиња су Румуни Матеи Епару (Думбравита) и Андре Јифцу (ЦСС Слатина). Епару је у финалу био бољи од Јакше Кривокапића (Херцег Нови, Црна Гора) са 3:2, а Јифцу наше Јане Хавеле (Славија 96, Ковачица). Код кадета злато су узели Румун Даниел Молдован (Думбравита) и Хрватица Хана Араповић (Загреб). Молдован је у финалу надиграо нашег Ђорђа Петровића (Железничар, Ниш) са 3:1, а Араповићева је била успешија од сунароткиње Доре Ћосић (ХСТС, Загреб) са 3:0.

Фото: Победници другог дана, фото: СТСВ

Другог дана за одличја су се надметаки млађи кадети и јуниори у мушкој и женској конкуренцији. Код млађих кадета злата су узели Богдан Илић (Напад, Крушевац) и Румунка Александра Јонита (ЦСС Слатина). Илић је у финалу победио Босанца Бемањина Зијадића (СТЕНС Сарејево) са 3:1, а Јонита је била боља са 3:2 од Хрватице Марле Видаковић (Олимпија Осијек).

Код јуниора је славио Димитрије Левајац (Банат, Зрењанин) који је у финалу са 3:1 победио клупског колегу Немању Ђиласа, а код јуниорки је злато припало Радмили Томињак (Нови Сад) која је у финалу била успешнија од Хане Араповић. Араповићевој је то било друго одличје после злата код кадеткиња.

 Поред пехара, медаља, диплома и вредних робних награда организатор је поделио и вредне пакетиће за сваког учесника.  

Новогодишњи турнир отворила је наша прослављена  стонотенисерка, светска и европска првакиња и параолимпијска шампионка  Борислава Перић Ранковић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести