СТРЕЛЦИМА ОСИЈЕК ПРОВЕРА ПРЕД ФИНАЛЕ У НОВОМ САДУ: Познат састав за Европску лигу младих

Репрезентација Србије ће у суботу и недељу у Осијеку учествовати у квалификацијама Региона „Исток“ за финални турнир Европске лиге младих ваздушним оружјем, екипног такмичења за стрелце од 14 до 18 година.
с
Фото: Стрељачки савез Србије

Нашим репрезентативцима ће квалификације пре свега бити прилика за доказивање могућности и проверу форме, с обзиром да Србија, као домаћин, има обезбеђено учешће на финалном турниру, који ће у октобру бити одржан у Новом Саду.

Спортски директор ССС Драган Марковић је, на основу предлога селектора, објавио састав за Осијек, у коме је шесторо стрелаца пушком и петоро пиштољем. У селекцији је и неколико такмичара који су у марту учествовали на Европском јуниорском првенству.

Састав Србије

Пушка: Стефан Аговић („Драган Јевтић Шкепо“), Ива Ракоњац (Панчево 1813), Анђелија Стевановић („Драган Јевтић Шкепо“), Давид Аћимовић („Драган Јевтић Шкепо“), Љиљана Цветковић (Ниш 1881).

Пиштољ: Лука Милошевић (Академац), Марко Нинковић (Панчево 1813), Урош Гајић (Ниш 1881), Теа Микец (Полицајац), Нађа Мартиновић (Партизан), Олга Стојановић („Алекса Дејовић“).

Вођа пута је Јасна Шекарић, селектор за пиштољ, а у стручном штабу су и Саша Икер, Иван Манојловић (обојица пушка), Стефан Вишекруна (пиштољ) и тренер по позиву селектора Дејан Бајкић (пиштољ).

Ривали наше репрезентације пушком у осијечкој дворани „Градски врт“ биће Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора и Украјина. Пиштољем ће се уз Србију надметати Азербејџан, Босна и Херцеговина, Хрватска и Украјина.

На финални турнир ће се, уз Србију, пласирати још по три селекције сваким оружјем. По правилима Европске лиге младих на завршном такмичењу учествује десет репрезентација - по три селекције из сваке групе регионалних квалификација („Исток“, „Запад“ и „Север“) и домаћин.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести