Сутра маратон у Јагодини, трчи и Оливера Јевтић

ЈАГОДИНА: У Јагодини ће сутра бити одржан први улични маратон, за који се пријавило око 500 учесника.
Jagodina_01-RHA
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Све је спремно за маратон у Јагодини, а долази и најбоља српска тркачица на дуге стазе Оливера Јавтић, изјавио је Танјугу Алексасндар Мијајловић из информатиовне службе.

Раније је, на седници Организцаионог одбора маратона, најављено да ће маратон свечано отворити министар спорта и омладине Вања Удовичић и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма.

Отварање је заказано за 9,45 сати, а маратон почиње у 10 сати.

Thumbnail

За маратон и полумаратон, пријавило се око 500 такмичара из Србије, Швајцарске, Пољске, Русије, Румуније, Бугарске, Кеније и земаља бивше СФРЈ: Босне и Херцегвине, Македоније и Хватске, очекујемо да сутра трчи око 2.000 такмичара, истакао је Мијајловић.

Највише пријављених је за маратон који ће се трчати на 42,159 километара и за полумаратон на 21 километар. У исто време, када и маратон почиње и трка задовољства, на пет километара.

Осим маратона, полумаратона и трке задовољстав одржаће се још десет трка, трчаће деца вртића, основних и средњих школа.

Маратон се одржава под мотом "сви смо ми победници"1

Наградни фонд маратона је 3.100, 2.200 и 1.300 евра, а пласман се одређује по нето времену учесника, стоји на сајту Јагодинског маратона.

Стаза за маратон је утврђена са стартом и циљем у центру града, на Скверу омладине, код фонтане, иде пема Аква парку, према Ћуприји, Кончареву, Месној индустрији "Јухор"... да би се избегле главне и најфреквентније саобраћајнице.

За учеснике и гледаоце организован је первоз из Београда, Новог Сада и Врања.

Фото: Дневник

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести