СУТРА СЕ ВОЗИ ВЕЛИКА НАГРАДА МЕКСИКА У ФОРМУЛИ ЈЕДАН: Ферштапен јури своју трку

Иако је већ обезбедио трећу шампионску титулу у низу Макс Ферштапен се не зауставља. Холанђанин за воланом Ред була јури своју трку и хита ка новим рекордима.
s
Фото: Maks Ferštapen, foto: Tanjug (AP Photo/Fernando Llano)

Тако је и пред Велику награду Мексика, која се вози сутра. Ферштапен је био одличан на тренинзима у Мексико Ситију, а међу главним је фаворитима и за нову победу. Но, домаћи навијачи сигирно неће листом навијати за њега, већ за његовог клупског колегу Мексиканца Серхија Переза, који у последње време и није у најбољој форми. У Ред булу су иначе забринути за безбедност свог шампиона, па су Ферштапену у Мексику одредили и два телохранитеља, јер долази на Перезов терен, па неће имати баш лепу добродошлицу. Ферштапен је био жестоком извиждан на постољу у Остину на прошлој трци, а очекује се да ће све бити још горе у Мексику. Макс се замерио навијачима прошле године када је одбио да испуни клупску наредбу и препусти позицију Перезу, који се борио за друго место у генералном пласману. Перез се и сада бори за друго место у генералном пласману.

Добре партије, осим Ред була, у Мексику треба очекивати и од пробуђеног Мекларена за који возе Ландо Норис и Оскар Пјастри, те Ферарија који представља двојац Шарл Леклер - Карлос Сајнц и Мерцедесових пилота Луиса Хамилтона и Џорџа Расела. Посебно ће пробати да се искупе Леклер и Хамилтон, који су дисквалификовани после прошле трке за Велику награду САД. Технички тим ФИА после трке установио неправилности код њихових болида, што их је скупо коштало. Хамилтон, који је имао још једну лошу сезону, био је завршио као други, при том је задавао муке Максу Ферштапену све до краја, а Мерцедес је у Остину премијерно испробао промене на возилу. Леклер, је завршио на шестој позицији, мало испред другог возача Мерцедеса Џорџа Расела. Хамилтонова дисквалификација је значила да је Ландо Норис завршио као други, а трећи Карлос Сајнц. Серхио Перез се померио на четврто место и тако је у поретку возача као други увећао предност у односу на Хамилтона.

Зато ће у Мексику бити занимљиво видети где ће њих двојица завршити на крају трке. Обојица верују у добар пласман у Мексику. Перез да обрадује своје навијаче и да да се учврсти на другој позицији, а Хамилтон да га угрози и да Мерцедес погура у борби за друго место у шампионату конструктора. Хамилтон нема победу још од краја 2021. године када је славио у Саудијској Арабији.

Велика награда Мексика на програму је сутра од 21 час по нашем времену.

Г. М.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести