Свечано отворен јубиларни 50. Србија рели

УЖИЦЕ: Јубиларни 50. Србија рели отворен је на Тргу партизана у Ужицу, уз присуство публике и званица из земље и иностранства, наводи се у саопштењу Ауто-мото савеза Србије (АМСС).
auto reli
Фото: pixabay.com

Хвала свим гостима, као и представницима страних клубова што су ту са нама да прославимо овај јубилеј и свим такмичарима пуно среће на стази у наредна два дана, рекао је председник АМСС Мирко Бутулија отворивши трку.

Он је истакао да је 50 година одржавања релија „импозантан“ резултат и да постоји мало догађај са тако дугом традицијом.

Том приликом, Милораду Цвијовићу, уручена је захвалница за 40 година рада на успешном одржавању Србија релија, наводи се у саопштењу.

Председник Међународне аутомобилске федерације (ФИА) Жан Тод обратио се присутнима видео поруком, нагласивши да је манифестација Србија рели постала престижна и симбол добро организованог релија.

Ова манифестација је постала престижна и симбол добро организованог релија, који представља важан део ФИА Европског и Балканског рели трофеја.

Пораст рели такмичења у региону је резултат професионализма и посвећености Ауто-мото савеза Србије, те бих хтео да се захвалим председнику Мирку Бутулији као и целокупном особљу и волонтерима који су својим радом допринели дугогодишњем успешном одржавању Србија релија, поручио је Тод.

Председник ФИА је нагласио и да безбедност мора бити приоритет, аплеујући на учеснике да се придржавају интрукција органозатора и судија, како не би себе и друге довели у потенцијално опасне ситуације.

Србија рели се бодује за Национални шампионат, шампонат Централно европске зоне, Балкански и Европски рели трофеј а ове године учествује рекордан број такмичара из Србије, као и велики број такмичара из Бугарске, Турске, Грузије, Словеније и Шведске, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести