СВЕТСКА ПРВАКИЊА У СКОКУ У ДАЉ ИВАНА ШПАНОВИЋ ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА ОИ: Са Маурицијусу до злата

Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић (Војводина) почела је припреме за Олимпијске игре у Паризу. 
1
Фото: Ивана Шпановић на тренингу у Новом Саду, фото: Принтскрин

Прва станица Иване је Маурицијус, рајско острво у  Индијском осеану. Тамо ће   до 13. марта боравити најбоља српска атлетичарка.

 План је брижљиво припреман, али и дестинација.  

- Тако је. Ивана има освојене златне медаље са свих такмичења: првенства Европе у дворани и на отвореном, шампионата света под кровом и напољу, осим олимпијских игара. На њима је била трећа у Рију 2016. године. Наш циљ је Олимп, биће то као да да је освојила својеврсни атлетски Монт Еверест - каже тренер Горан Обрадовић. - Очекује нас жесток рад,  мало ће Ивана видети од Маурицјус, тренираћемо тешко.


Први изазов кинески Сућоу

Прво такмичење ове године Ивана Шпаовић биће Дијамантска лига 27. априла.

- Такмичење из ове велике серије обично буде у то време у Шангају, од кинеских градова. Сад је пребачено у оближњи Сућоу. Ово ће бити уједно једини митинг из велике серије, који ће одржати пре Првенства Европе у Риму у јуну, а да је у програму женски скок удаљ - констатује Обрадовић.


Ивана је  пропустила  целу зимску сезону, није желела додатне напоре, било је то плански, сада креће нешто раније него у претходним годинама.

-  Све смо већ најавлили, ове године све је  подређено највећем од свих такмичења - Олимпијади. Ранијих година Ивана је  у марту учествовала  на неколико међународних такмичења, Првенство света или Европе у дворани. После би отишла на седмодневну паузу. Сада су се планови променили, уосталом на Светском првенству у Глазгову није било већчине врхунских атлетичара.


Јованчевић, спаринг партнер

Поред Иване Шпановић на Маурицијусу ће се припремати и српски рекордер у скоку удаљ у дворани са 8,03 метра Страхиња Јованчевић. који се бори за бодове на ранг листи Светске атлетике , како би се пласирао на  Олимпијске игре.  


 Ивана је већ оидрадила базичне припреме.

-Да, имали смо добре услове у Новом Саду. Све је било одлично. Сад нам треба да предтакмичарски период обавимо на топлијем месту - објашњава Обрадовић.  Температура на Маурицијусу је сада између 30 и 32 степена, управо услови који се очекују у Паризу. Радићемо у тренинг кампу Светске атлетике. То све говори. Радићемо на брзини, скочности и подизању форме. Зато нам и требају временски и остали услови какви су на Маурицијусу.

К. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести