Светски куп: Аруновићева освојила сребро у Форт Бенингу

ФОРТ БЕНИНГ: Зорана Аруновић освојила је сребрну медаљом малокалибарским, спортским пиштољем другог дана Светског купа у америчкој војној бази Форт Бенинг. 
Zorana Arunovic u Fort Beningu/Fonet
Фото: FoNet

Успешан дан српских стрелаца употпунили су Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић, освајањем шестог, односно седмог места у гађању малокалибарском пушком из тростава (3 пута 40 метака).

Сем троје финалиста нашу земљу су данас представљали и Миленко Себић који је освојио 24. место у троставу и Бобана Момчиловић Величковић којој је припала 29. позиција у гађању МК пиштољем, саопштио је Стрељачки савез Србије .

Аруновићевој је ово 12. медаља на турнирима Светског купа (има три злата, пет сребрних и четири бронзане), а укупно 16. одличје у СК, јер освојила је и злато, два сребра и бронзу на финалним турнирима престижног такмичења. Прво одличје малокалибарским пиштољем у Светском купу „погодила“ је пре пет година, баш у Форт Бенингу, када је такође била другопласирана.

Уједно, Зорана је стигла већ до другог одличја у овој сезони, јер пре око две недеље на Светском купу у Чангвону окитила сребром ваздушним пиштољем. У Чангвону је МК пиштољем била шеста.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести