Светски куп: Три злата, сребро и светски рекорд за Србију

Репрезентативци Србије освојили су још три златне и једну сребрну медаљу, уз светски рекорд, на Светском купу у парастрељаштву у Осијеку.
Dragan Ristić, Dejan Jokić, Zdravko Savanović/Fonet
Фото: Фонет/Драган Ристић, Дејан Јокић, Здравко Савановић

Србија је тријумфовала у екипном такмичењу у гађању ваздушном пушком из лежећег става (категорија СХ2), а појединачно злато припало је Драгану Ристићу. Треће злато освојио је Растко Јокић у надметању малокалибарским пиштољем слободног избора (категорија СХ1), а у екипном пласману у овој дисциплини Србија је била друга. Јокић је оборио светски рекорд финала. У обе дисциплине жене и мушкарци се такмиче у заједничкој конкуренцији.

Растко Јокић је у финалу пиштољем погодио 228,6 кругова и за 0,4 круга поправио досадашњи светски рекорд који је држао Индијац Сарех. Уз Јокића, у екипи која је освојила сребро били су Живко Папаз и Средо Радовић. Папаз је заузео 14, а Радовић 15. место у квалификацијама, у којима је Јокић био најпрецизнији. Екипно је тријумфовала Индија.

Тим Србије (Драган Ристић, Дејан Јокић, Здравко Савановић) је убедљиво освојио прво место у екипном такмичењу ваздушном пушком из лежећег става (категорија СХ2), а у финале су се пласирали Ристић и Јокић. Драган Ристић, који је у квалификацијама био други, је до појединачног злата дошао са 255,2 круга, што је свега 0,6 слабије од његовог светског рекорда финала, постигнутог у децембру на Европском првенству у Београду. Јокић је заузео шесто место. Савановић је остао пред вратима финала, на 11. позицији, а такмичио се и Зоран Бањац, који је заузео 37. место.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести