Светско злато обасјало Сенту

Освајање златне медаље на Светском првенству у Паризу Виктора Немеша са великом радошћу дочекана је и пропраћена у Сенти, вароши крај Тисе, у којој је стасао велики број врхунских мајстора струњаче, а посебно одушевљење влада у породици светског шампиона.
Viktor Nemes
Фото: Виктор Немеш је у финалу СП савладао сјајног Руса Чекирикина

Сјај светског злата већ увелико обасјава варош на Тиси.

Мајка Пирош и отац Тибор од понедељка увече, када се Виктор нашао на победничком трону у категорији до 75 килограма након победе над Русом Александром Чекиржина, примају честитке родбине, пријатеља и љубитеља спорта.

- Велика је радост, не можемо рећи колика. Не можемо да изразимо нашу срећу због успеха који је Виктор постигао. Пуно осећања се скупило ођедном, не само радости, било је и нервозе док смо пратили Викторове мечеве преко Интернета. Не могу да опишем колико сам срећна – каже мајка Пирош Немеш.

Свака победа и освојена медаља доносе радост у кућу Немешевих, а мајка вели да се већ навикла да брине када дође до повреда, као што је то било уочи наступа у Паризу, када је на Викторовој глави повреда санирана са пет копчи.

Thumbnail

- Како да не будемо срећни, цела породица је пресрећна. Сва три сина су се бавила рвањем. Најстарији Данијел се мало бавио рвањем и стоним тенисом, али је завршио факултет и као програмер ради у Сегедину, а близанци Виктор и Мате су на струњачи од малих ногу. Почео сам да их водим на тренинге још од шесте године, од забавишта, заволели су рвање и постали врхунски такмичари – поносан је отац Тибор Немеш.  Тибор прича да је Виктора и Матеа после забавишта скоро сваки дан водио на тренинге, који су у почетку више били играње на струњачи.

Мајка Пирош и отац Тибор од понедељка увече, када се Виктор нашао на победничком трону у категорији до 75 килограма након победе над Русом Александром Чекирикином, примају честитке родбине, пријатеља и љубитеља спорта

- Виктор је стигао до победничког трона и златне медаље, сада са нестрпљењем ишчекујемо како ће проћи Мате – каже  отац Тибор, а у току дана док су новинарске екипе биле у дому Неемшових, Мате је већ изборио једну победу, разлог више и очекивања да и он успесима може да прати брата Виктора.

Како да не будемо срећни, цела породица је пресрећна! Сва три сина су се бавила рвањем. Најстарији Данијел се мало бавио рвањем и стоним тенисом, али је завршио факултет и као програмер ради у Сегедину, а близанци Виктор и Мате су на струњачи од малих ногу (Отац Тибор Немеш)

Председник сенћанске општине Рудолф Цегледи поносан је на успех Виктора Немеша.

- Припремићемо достојан дочек светском шампиону. Ми поштујермо све успехе наших спортиста јер када наступају за репрезентацију Србије или за неки други клуб, они увек достојно репрезентују град Сенту – наглашава председник Цегледи.

Радост је огромна и у руководству и код  чланова Рвачког клуба Сента, где су Виктор и Мате стасали на струњачи у врхунске борце репрезентативног формата.   

- После европског злата Кристијана Фриса, засијало нам је и светско злато Виктора Немеша, а могуће је да ће бити још медаља, видећемо како ће се изборити Мате. Сенћанска рвачка школа је моментално дошла до највећег изражаја. Изнедрили смо више мајстора струњаче, а без обзира што се не такмиче за клупске боје Сенте, ми уважавамо и поносни смо на све успехе које постижу. Они су Сенћани и ми све њихове успехе искрено доживљавамо и ценимо. Они су везани за Сенту, ту су им породице, и када нису на такмичењима ту су међу нама, Сенћанима. Чекамо завршетак Светског првенства у Паризу па да Виктору приредимо све почасти које заслужује – наглашава председник Управног одбора Спортског савеза општине Сента Роберт Бицок.

Милорад  Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести