Тијана Бошковић и Виктор Немеш најбољи у избору УСНС

Најбоља одбојкашица Европе Тијана Бошковић и светски шампион у рвању Виктор Немеш најбољи су спортисти за прошлу годину у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије (УСНС).
Viktor Nemes i Davor Stefanek, usns
Фото: Виктор Немеш и давор Штефанек, фото: УСНС

Бошковићева због обавеза није присуствовала свечаности и признање је примио њен ујак Влада. За избор светског првака Виктора Немеша није било дилеме, док је у женској конкуренцији одлучио један глас између Тијане Бошковић, Иване Шпановић и Милице Мандић. Победила је најбоља одбојкашица Европе.

Признање за животно дело уручено је доајенима наше професије Миодрагу Симеуновићу (Спортски журнал и Политика експрес), Живку Баљкасу (Политика), Ђорђу Ђенићу (Радио Београд, ТВ Политика, ЈУ Инфо канал), Еду Црналићу (Народне новине и Нишка телевизија) и Синиши Ружичићу (Политика експрес).

Фото: УСНС

„У прошлој години Удружење је организивало у националном фудбалском центру у Старој Пазови највећи догађај од нашег настанка – Конгрес спортских новинара југо-источне Европе на коме је чествовало 100 новинара из 9 земаља. То не би могли да урадимо без подршке Министарства омладине и спорта и лично министра Вање Удовичића. Успели смо да промовишемо српски спорт, Стару Пазову и Београд на најбољи могући начин. Хвала министру на разумевању“, рекао је Предраг Милинковић, председник УСНС.

Награду „Бранка Прелевић“ добила је Биљана Костреш из „Спортског журнала“. Камера године отишла је у руке Синиши Свијићу, сниматељу ТВ Арена. За Дописника године проглашен је Мирослав Ристић из Чачка, док је трофеј за ексклузивну вест освојио Бранко Спасојевић (Спортски журнал).

Специјално признање за Издавачки подухват године припало је Владимиру Пајићу из „ПГМ Нетворка“ за документарни филм „250 степеника“ о генерацији јуниорске кошаркашке репрезентације Југославије која је 1987. постала шампион света у Бормију.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, олимпијски шампион  који је лане добио награду, честитао је лауреатима, као и свим нашим спортистима на изузетним резултатима у 2017.

С. Р

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести