Тодоров: Тренирамо и чекамо почетак међународних такмичења

КАЊИЖА: Председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров обишао је чланове националног тима, који су на припремама у тренинг кампу у Бањи Кањижа.
i
Фото: Youtube Printscreen

Више од два месеца радило се на припреми пројекта Џудо савеза Србије, одржавање првог тренинг кампа у Бањи Кањижа после обустављања рада, како спортских клубова, тако и националних тимова, савеза због ситуације изазване пандемијом корона вируса.

"Без обзира што је ово била олимпијска година и што је пандемија корона вируса срушила све наше планове, ми морамо да наставимо вредно да тренирамо и чекамо почетак међународних такмичења. Добра вест је да ће већ крајем октобра да се покрене ИЈФ- тур са првим Гран пријем у Будимпешти. Полако се успоставља живот, полако се враћају спортисти у спортске хале и надам се да ћемо наставити да постижемо сјајне резултате, које смо и пре постизали. У доба короне сви су тренирали, прво индивидуално а после и заједно уз поштовање мера које је препоручило Министарство спорта", рекао је Тодоров.

Српски џудисти су током ванредног стања својим примером јасно показали како се брине о нашим најстаријим суграђанима.

"Поред тренинга Џудо Савез је имао своје акције и активности, а то је да су наши спортисти били волонтери који су помагали старијима у свим градовима одакле долазе наши репрезентативци. Имали смо и једну акцију а то је помоћ пре свега свим нашим џудо пензионерима кроз једну мало помоћ, односно пакетима помоћи. Мислим да је то било нешто најлепше што смо могли да урадимо у току кризе. Џудо Савез је помогао и региону, пре свега Џудо савез Војводине и Џудо савез Београда и централне Србије, уз те акције које су биле нешто најлепше током пандемије короне."

"Ми настављамо даље да се спремамо за олимпијске игре без обзира да ли ће бити 2021 или неке друге године. Постоје светске ранг листе и надам се на ћемо остати ту где јесмо а заиста смо на високим позицијама. Поручио би им да наставе да тренирају, да савез стоји иза њих и надам се да ћемо превазићи све ове проблеме и наставити међународни програм и да се трудимо да Србија и даље буде међу најбољима у Европи и свету", закључио је Тодоров.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести