Тренер боксера Војводине Јован Ружић о шампионату у Сомбору

Боксерски клуб Војводина био је најуспешнији на Појединачном првенству Србије у Сомбору збирно у мушкој и женској конкуренцији.
Јован Ружић и Назиф Сејди
Фото: Јован Ружић и Назиф Сејди

Новосађани су у конкуренцији 34 клуба освојили чак девет медаља (три златне, две сребрне и четири бронзане), за више од дупло од главне конкуренције. Медаљу најсјајнијег одличја освојили су Назиф Сејди (омладинац, до 60 кг), Драгана Јовановић (јуниорка, до 54) и Ања Маричић (јуниорка, до 60), сребро је припало Иви Белић (јуниорка, до 63) и Сара Хорњак (јуниор, до 52), док су се бронзама окитили Никола Драгољевић (омладинац, 56), Анђела Илић (јуниорка, 52), Војица Бјелица (омладинац, 69) и Марко Драгољевић (омладинац, 91).

- Презадовољан сам успехом који смо остварили у Сомбору и поред свих околности које су пратиле овогодишње такмичење. Ове године учествовало је мање боксера, пошто су се клубови одлучили да доведу само најквалитетније борце. Првенство је показало да у Србији имамо генерацију боксера који нису уједначеног квалитета, што је допринело томе да много мечева буде завршено прекидима - рекао је тренер БК Војводина Јован Ружић.

Он је похвалио своје такмичаре.

- Задовољан сам формом коју су показали наша деца, имајући у виду да само два-три дана пре државног шампионата боксовали на Првенству Војводине, где су неки имали чак четири меча. Требало је да издрже да одраде шест мечева за осам дана, што иначе не би смело да се дешава у пракси, пошто је то велико оптерећење за такмичаре, као и за тренере да им одрже форму.

Ружић је поносан на девет медаља и сматра да су могли да освоје бар још две.

- Делегати су правили велике пропусте, па смо Кикинда и ми повукли такмичаре. То смо урадили јер је делегат нелогично упаривао такмичаре, форсирајући домаће борце. Ишли су дотле да домаћу такмичарку убаце у нижу категорију, а наше у вишу, а да не говорим да су упаривали две моје такмичарке, што иначе правила не допуштају. Можда смо могли да освојимо још три медаље. Бојану Драгичевић и Вању Миличић сам повукао, док Жељана Амиyић, која је освојила Куп нација, није имала противника. Мораћемо да идемо на турнире у иностанство како бисмо јој обезбедили мечеве.

Три такмичара Војводине боксоваће 21.марта преостале финалне мечеве Првенства Војводине. Претходно су освојили 16 медаља.

- Незахвалне су прогнозе због одржавања форме, надам се да ће Назиф Сејди стићи до злата, а очекујем да му се придруже и Војица Бјелица и Душан Прица. Из нашег клуба имали смо до сада четири репрезентативца, Назифа Сејдија, Бојану Драгичевић, Драгану Јовановић и Жељану Амиyић, надам се да ће се селектор Драган Васиљевић на основи завршених шампионата и после међународних турнира  одлучити за још неколико наших чланова – казао је Ружић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести