Тријумф Дистринуса и браће Секе на хиподрому у Бечеју

Овогодишњи касачки дан на бечејском хиподрому крај Радарске станице одржан је поводом Дана општине и у оквиру манифестације „Тандербал“.
Kasaci i vozaci becej
Фото: Dnevnik.rs

Иако је у ово време згуснут такмичарски календар, а тропска врелина је додатно отежала посао домаћину, Коњичком клубу Потисје, на стази дугој 1.600 метара нашло се укупно 36 касачких грла из 28, углавном војвођанских места, али било и оних из неких градова преко Саве и Дунава, чему треба додати и седам галопера у галопској трци.

„Имали смо најтоплији дан у не знам ни сам колико последњих година, али нисмо имали никакав инцидент на стази, па сам презадовољан како се у таквим условима све одржало. Жао ми је само што није било више двопрега, али нисам желео да утичем на људе да по ненормалним условима понову упрежу коње, па сам пустио трку и са само два двопрега“, рекао нам је на крају касачког програма председник КК Потисје Сава Војновић.

Победио је двопрег Декстер И. Т – Диса И. Т. из Ђурђина, власноштво Петра Вукова, испред двопрега из Дрљана Кинчем Д. Л – Пуси С, који је возио Роберт Секе.

Највише разлога за радост имала су браћа Секе из Малог Иђоша, јер је њихово грло Дистринус победило у најбржој трци. Када се зна да је ово грло пре четири године Ференц Секе увезао из Немачке, а да га је Роберт Секе мајсторски возио, онда је победа, у неку руку, била и очекивана.

Прва касачка трка: 1. Фенола (власник и возач Тибор Варга из Темерина), 2. Лили (возач Сава Војновић, власништво Јоване Хосовић из Бечеја), 3. Линди Стар (возач Оскар Ожвар/власништво Ласло Сабо из Чантавира). Друга трка: 1. Лукас (Милан Тасић из Ниша), 2. Дубаи Ф. (Машић/Ђерђ Фаркаш из Бајмока), 3. Мобил Ред Бул (С. Довијарски/Димитрије Богић из Вршца) и 4. Гуд Бај Беби (Л. Соколоа/ Чила Ванка из Малог Иђоша). Трећа трка: 1. Акаха (Михаљ Сич из Бачког Петровца), 2. Ериксон (Д. Тајдић/Бранислав Мукић из Палића), 3. Сон оф Бест (Дамир Каран из Футога) и 4. Кинчеш (Р. Секе/Лајош Дели из Милешева). Четврта трка: 1. Аљаска Х (Тумбас/Жарко Пивнички из Србобрана), 2. Виљем Б (Нандор Богнар из Аде), 3. Кинчем Д. Л. (Р. Селе/Лајош Дели из Милешева) и 4. Ботони М. К. (Драган Урошев из Жабља). Пета трка: 1.Дистринус (Р. Секе/Ференц Секе из Малог Иђоша), 2. Арон (Лакетић/Виолета Дулић из Суботице), 3. Херкул (К. Тасић/Евелин Хорват из Дрљана) и 4. Уева Д Хоа (Орачић/Анимал Тред Рејсинг Тим из Змајева).

Додајмо да је у јединој галопској трци на дистанци од 1.000 метара наступило седам бечејских галопера, а да је најуспешнија била Цура са Игором Ганом у седлу.

Укупан наградни фонд био је 300.000 динара, а међу награђенима је била и најмлађа активна чланица КК Потисје из Бечеја Јована Хосовић.

„Радујем се пехару којим су ме старије колеге из клуба наградиле и волела бих да има више девојчица и дечака у нашем клубу, али још више се радујем пласману на друго место моје кобиле Лили, коју сам пре две и по године добила на поклон као ждребе. Радим све око ње, а у последњих пар месеци је бригу око тренирања преузео чика Сава Војновић и, ево, већ се видео први ефекат рада на овој трци. Мислим да ћемо до краја сезоне учествовати на барем још две трке“, рекла је дванастогодшња девојчица Јована Хосовић.

На крају, одајмо принање и љубитељима коњичког спорта у Бечеју и околини, који су на температури око 45 степени дошли да увеличају једини бечејски касачки дан.                                     

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести