„ТРОФЕЈ КУПА ЕВРОПЕ“ У СТОНОМ ТЕНИСУ Беочин домаћин финала ове године

Стонотениски клуб „Раднички“ и општина Беочин биће домаћини финала „Трофеја Купа Европе“ за мушкарце и за жене, одлучио је Извршни одбор Европске стонотениске уније на седници одржаној у Скопљу, за време Европског првенства у категорији до 21 године.
а
Фото: И. Адемовски

Српски представник понудио је најбоље услове у конкуренцији више кандидата, а турнир ће се одржати у периоду од 30. маја до 2. јуна ове године у Спортском центру „Беочин“.

„Велика част за општину Беочин и за наш клуб. Прошле сезоне били смо домаћини једне од група прве фазе, а сада смо добили прилику да угостимо све екипе у завршном делу у обе конкуренције. Нова прилика да покажемо да је Беочин стонотениско место, али и да сви љубитељи стоног тениса у Србији уживају у најмасовнијем клупском европском такмичењу новог миленијума у нашој земљи.“, рекао је председник клуба Мијодраг Грандић.

Како је најавио директор турнира Дан Фрациле, у овогодишњем такмичењу учествоваће укупно 20 екипа из 13 земаља и то 12 мушких, међу којима је и српски шампион „Раднички“ из Беочина, као и осам женских екипа. Сви они имаће прилику да одмере снаге у три такмичарска дана на четири стола.

Фото: И. Адемовски

„Припреме за турнир су почеле. Имаћемо око 150 људи, играча, тренера, службених лица где ће бити доста ангажованих из наше земље. Из ЕТТУ су најавили долазак трочлане екипе, можда нас посети и председница Ина Јозепсон, са којом сам се чуо и која носи сјајне утиске када смо организовали Топ 12 Лига Европе 2021. Понудићемо никада бољи телевизијски пренос на бази вештачке интелигенције са најмодернијом аналитиком. Довешћемо много деце, направићемо промоцију на разне начине јер желимо да овакви догађаји буду узрок пуњења сале децом у свим местима наше земље. То је наша мисија!“, рекао је Фрациле.

Подсетимо, „Раднички“ се до завршног турнира пласирао освајањем трећег места на квалификационом турниру одржаном на Малти у децембру прошле године где је савладао нашег другог представника овог такмичења, екипу нишког „Железничара“. Беочинци су тим пласманом поновили успех из сезоне 2022/23.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести