Трофеј Купа Европе за стонотенисере: Беочинци и Олимпијакос за пехар

НОВИ САД: Стонотениски клуб Раднички освојио је прво место у Б групи региона Ц у првој фази "Трофеј Купа Европе" који се одржава у Беочину.
k
Фото: I. Ademovski

Српски шампион ће се за прво место и за титулу борити у недељу од 15 часова са славним грчким Олимпијакосом, који је освојио прво место у групи А.

Раднички и Олимпијакос су освајањем првих позиција у такмичењу по групама обезбедили пласман на завршни Топ 16 турнир "Трофеј Купа Европе" које ће се одржати у марту идуће године. Беочинци су доминирали у групној фази. Остварили су све победе и то над аустријским Келенбахом, хрватским Вараждином, словачким Рожнавом и кипарским Апоелом.

- Ово је велика ствар за наш клуб и општину. Искрени да будемо и сами смо себе изненадили овим играма. Одиграли смо врхунски. Хвала публици и хвала деци која су дошла да нас подржи. Остварили смо циљ и финале ће бити утакмица за престиж - рекао је играч и тренер Беочинаца Бојан Црепиља.

Фото: I. Ademovski

Поред Црепуље, за Раднички наступају још Марко Петков, Јован Јоцков и Марко Јевтовић, капитен Црвене звезде и наше репрезентације, појачање Беочинаца само за Европу.

Атински Олимпијакос предводе хрватски репрезентативци Андреј Гаћина и Томислав Пуцар.

- Позивамо заинтересоване да додју у Спортски центар у Беочину и да у недељу од 15 сати пруже подршку нашим момцима у великом финалу и борби за трофеј најбољег клуба у региону - поручили су из беочинског клуба.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести