У Ћуприји почела изградња Атлетског центра 

ЋУПРИЈА: Компанија "Баувезен" из Лазаревца почела је изградњу Атлетског центра Србије у Ћуприји, чија је вредност 139,8 милиона динара, и који ће бити завршен до краја наредне године, саопштила је данас Градска управа општине Ћуприја.
atletika
Фото: Tanjug (D. Goll, ilustracija)

Радови су почели јуче, рашчишћавањем трибина на Градском стадиону, који ће бити део Атлетског центра, отвореног стадиона, где ће бити атлетска стаже са синтетичком подлогом, атлетска борилишта, трибине...

Реализацији овог објекта великм средствима помогли су Влада Србије, Министарство омладине и спорта и Атлетски савез Србије, речено је данас Танјугу у Градскопј управи.

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић изјавио је раније Танјугу да ће Атлетски центар са стадионом и двораном, бити светског новоа, остварење дугогодишњег сна атлетских асова Ћуприје који су, поникли у овом граду и проносили славу Србије и Југославије, широм света, укључујући и легендарног тренера Александра Петровића.

Изградњом ових објеката Ћуприја постаје центар атлетике Србије, оценио је Ерић, те истакао да ће Атлетски центара "бити спортска база за велики број домаћих али и страних атлетичара, али и осталих спортиста, попут тенисера а у дворани ће се моћи организоати о разне приредбе, концерти музике..."

Ово је велики пројекат за Ћуприји, Поморавље и Србију, где ће се одржавати европска и светска првенства, закључио је Ерић.

Нови Атлетски центар у Ћуприји, ранијом одлуком општине, носиће има Александра Петровића (1934 - 2006.)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести