У Кајак кану Клубу Бечеј сумирали сезону

Кајак кану клуб Бечеј није масован као многи други клубови у граду, али има дугу традицију и из овог клуба су својевремено изникли многи врсни кајакаши, освајачи медаља са највећих светских такмичења, попут два Марка, Новаковића и Томићевића, Дејана Терзића или младе Биљане Релић.
Kajakasi Beceja
Фото: Кајакаши Бечеја са тренером и члановима руководства  

Задовољству у клубу је што су се двојица од њих вратила. Марко Томићевић као такмичар, а Дејан Терзић је по завршетку такмичарске каријере започео тренерску у матичном клубу.

- Имајући све околности у којима се ради и такмичи, изузетно смо задовољни сезоном иза нас. Нисмо масован клуб као они који су на чело српског кајака, али освојили смо значајан број пехара и медаља. Тројица младића, Љубомир Грчић, Милош Стојков и Александар Хаднађев су учествовали на регати „Олимпијске наде“ у пољском граду Познању, стекли завидно искуство, а млади Милош Стојков се вратио и са бронзаном медаљом у К-2 на 200 метара са Ђорђем Антонијевићем из Борче, започео је сумирање минуле сезоне агилни члан клупског руковоства др Анђелко Мишковић.

Како су припреме за нову сезону почеле првог октобарског дана, од истог саговорника смо чули да се много очекује од Луке Стојкова, који ће уз Марка Томићевића сазревати, и шта је клупско руководство урадили на побољшању услова за рад у новој сезони.

- Врло је битно да смо набавили пратећи чамац са мотором и сада деца вежбају уз непосредно присуство тренера. Решили смо и папирологију око власништва клуба, па сада можемо да аплицирамо пројектима за одређене инвестиције. Приступићемо реконструкцији клупске зграде уз Тису, где ћемо доградити спрат, чиме ћемо добити простор за теретану и вежбање у зимском периоду, поправили смо три стара ергометра и добили из Кајакашког савеза Србије један нови, па ће моћи боље да се вежба „на сувом“. Лане смо купили пет чамаца за више категорије такмичара, а сада по два мини кајака и мини кануа, како бисмо увели и школу кануа. Очекујемо донацију једног кануа за одрасле и једног кајака двоседа. Речју, технички смо се знатно опремили, а планирамо и да уредимо хангар за чамце. Сада нам предстоји акција на омасовљењу, па позивамо сву децу да дођу и опробају се у кајаку. А ко једанпут седне у кајак, безрезервно га заволи, констатује др Анђелко Мишковић.

Тренер најмлађих Владимир Живановић Бата истиче да је основни задатак да се омасовови број такмичара у мини кајаку, јер са деветорицому сезони иза нас нису могли да се освајају поени у екипној конкуренцији.

- Лепо је радити са децом, поготово када имамо појединаца који су се окитили титулама државних првака или епитетом вицешампиона. Верујем да ће се прикључити још једно седам – осам деце и то ће онда бити прави тим да опет играмо значајну улогу у мини кајаку, оптимиста је Владимир Живановић.

Оне који су прошли школу кајака преузима Дејан Терзић и такмичарски их води, сходно узрасту, на бројним регатама и првенствима Војводине и Србије. С једне стране није добро што не може да се подичи масовношћу, а с друге је то предност, јер може да се посвети пажња сваком такмичару у довољној мери. Добра страна је што се у матични клуб вратио Марко Томићевић, који када нема репрезентативне обавезе ради на Тиси у друштву осталих, а то је од великог значаја за његове млађе клупске саборце.

-Иза нас је изузетна клупска сезона, па је разумљиво што планирамо још успешнију. Управо из тог разлога смо кренули врло озбиљно од самог почетка припрема. Иако је реч о младим такмичарима, понашају се врло професионално према обавезама. То је оно на шта базирам оптимизам. Уз Марка Томићевића, једини сениор Лука Стојков бележи запажене резултате и скренуо је пажњу на себе, па сада од његовог даљег рада зависи хоће ли га селектор уврстити у младу репрезентацију. Његов млађи брат Милош Стојков се вратио са регате „Олимпијске наде“ са бронзаном медаљом у К-2 на 200 метара, а у јакој конкуренцији драгоцено искуство стекли су и Љубомир Грчић и Александар Хаднађев.  Сва тројица су изузетан потенцијал и са њима се ради по посебном програму, не би ли у што скорије време потврдили квалитет. Поред два сениора, имамо пет јуниора, девет кадета и троје пионира, рапортира тренер Дејан Терзић.

Сва тројица талентованих кадета истакли су задовољство урађеним у сезони иза нас, као и то да се на томе неће зауставитити. Напротив. Уз вредан рад с тренером Дејаном Терзићем и савете Марка Томићевића покушаће да у сезони која предстоји потврде квалитет освајањем још више медаља.  У Кајак кану клубу Бечеј влада права породична атмосфера. То се видело и дан уочи почетка припрема за нову сезону, када су се на платоу испред клупске зграде нашли такмичари свих узрасних категорија, тренери, чланови клупског руководства, многи родитељи и у заједничком дружењу провели недељно поподне, почастили се пљескавицама, освежили соковима и договорили о ономе шта им је радити у времену које долази.          

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести