У Куману одржано такмичење у борилачким вештинама

Отворено првенство Србије у кунг-фу вушу дисциплинама Спорт­ско друштво „2. октобар“ из Кумана организовало је пету годину за редом.
приватна архива/Такмичари у Куману
Фото: приватна архива/Такмичари у Куману

У фискултурној сали основне школе такмичило се се безмало 90 такмичара из више од десет градова Србије и из Босне и Херцеговине.

Спортско удружење „2. октобар“ из Кумана на такмичењу у лајт санди представљало је осам такмичара. Златне медаље освојили су: Мирослав Тубић у категорији јуниора, коме је припао и пехар за најбољег такмичара турнира у поменутој категорији, Милијана Медић у категорији старијих пионирки и Милош Кнежевић у категорији млађих пионира.

Сребрне медеље освојили су: Алекса Барачков у категорији кадета, Олгица Оџић у категорији старијих пионирки, Јован Калуђерски у категорији старијих пионира и Вања Шлезијак у категорији деце. Бронзану медаљу освојио је Марко Шлезијак у категорији јуниора. Општину Нови Бечеј представљали су и такмичари Клуба борилачких спортова Јединство из Новог Бечеја.

Златне медаље освојили су: Владимир Чакан у категорији кадета и Емилија Тадић у дисциплини таи чи форма.  Сребрне медаље освојили су: Марина Марчићев у категориији старијих пионирки, Стефан Кимпанов у категорији старијих пионира, Иштван Палучик и Јован Станковић у категорији кадета и Емилија Тадић у дисциплини сиу лим тао форма.

Без обзира на нешто мањи број учесника у односу на претходне године због коронавируса, организатор такмичења  и председник Спортског удружења „2. октобар“ Синиша Медић задовољан је одзивом и такмичењем. Њему је овом приликом од стране Српског кунгфу вушу савеза додељен пехар за најбољу организацију турнира у последњих пет година.

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести