У Новом Саду почело Првенство Европе за кадете у пливању

НОВИ САД: У организацији Пливачког савеза Србије и Пливачког савеза Војводине, од 30. новембра до 2. децембра, на базенима ЈП СПЦ „Војводина“ одржава се Пливачки митинг земаља централне Европе.
plivanje prvenstvo
Фото: novisad.rs

Церемонији отварања такмичења присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је пожелео срећу свим такмичарима и позвао љубитеље пливања да дођу на Спенс, уживају у такмичењу у различитим пливачким дисциплинама и подрже репрезентативце Србије.

Пред нама је још један леп спортски догађај који у Нови Сад доводи велики број младих спортиста, овај пут из централне Европе. То је одлична прилика да широј публици, а пре свега деци приближимо пливање, базичан спорт који је веома важан за њихов развој. Поред тога, имамо прилику да гостима из иностранства представимо Србију и Нови Сад, град који захваљујући својим спортистима, али и по такмичењима која се овде одржавају већ има репутацију значајног спортског центра, изјавио је Огњен Цвјетићанин.

У оквиру ове пливачке манифестације такмичиће се око 100 учесника, дечаци старости 15 и 16 година и девојчице узраста 13 и 14 година, који у Нови Сад долазе из Мађарске, Словеније, Румуније, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије.

Фото: novisad.rs

Такмичење се одвија у складу са међународним правилима пливања Светске пливачке федерације и правилима Пливачког савеза Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести