У сусрет 13. Спортској олимпијади радника Војводине у Ади

АДА: Пригодном свечаношћу, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у оквиру Сајма туризма у Новом Саду, промовисане су вредности радничког спортског организовања у Војводини.
1
Фото: В.Фифа

Општина Ада и Савез спорт за све најавили су 13. спортску олимпијаду радника Војводине, која ће се одржати на теренима и у објектима Општине Ада, средином јула следеће године. Тим поводом председница Савеза спорт за све Војводине, проф. др Милена Микалачки захвалила је свима који су у Спортску олимпијаду радника Војводине (СОРВ) препознали вредност достојну личног ангажовања и подршке.

– Пример нашег модела организовања спортских такмичења радника годинама преузимају поједине европске регије чији су представници били наши гости на претходним олимпијадама – рекла је професорка Микалачки. – Упркос многим потешкоћама, које прате период транзиције, традиција нас је обавезала да успешно одговоримо на све изазове. Ценим да смо успели, уз подршку наших традиционалних партнера и драгих нам домаћина у Ади, да на време и у року пратимо динамику припреме завшне манифестације, на којој очекујемо око 2.000 радника-спортиста, сврстаних у осам такмичарских зона. 


Фото: В.Фифа
Севетна Бачка за пример

У оквиру сајамске промоције, уручена су и два пехара, која се по традицији додељују регионима чији је учинак обележио такмичење радника-спортиста у Купу Војводине. 

Оба признања, најуспешнијем и најквалитетнијем региону припао је регији Северна Бачка. Педседнику региона

Зорану Тривунову и генералној секретарки Мерими Кулић, пехаре су уручили председник Општине Ада Золтан Билицки

и председник SSSV и председник Олимпијског комитета Горан Милић.


Општина Ада била је домаћин СОРВ 2007. године. Искуства, сабрана на основу утисака организатора, покровитеља, али и самих учесника тог догађаја, определила су чланове жирија да улогу домаћина 13. издања тог јединственог и организационо врло захтевног такмичења, по други пут повери том општинском центру на северу Бачке. 

– Добродошли сте у Аду – срдачно је све у хали Новосадског сајма поздравио председник Општине Ада Золтан Билицки. – Могу да кажем да су постојећи објекти обновљени и прилагођени захтевима такмичења, атлетска стаза прекривена је тартаном, саградили смо и нове објекте и већ сада, нешто више од седам месеци пре свечаног отварања, могу да кажем, у име својих суграђана, да спремно дочекујемо учеснике Олимпијаде. 

На свечаности, организованој на штанду ађанске Туристичке организације, гостима су представљени званични плакат и лого СОРВ, као и „пчелица“, маскота манифестације.

Л. Бакмаз

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести