У сусрет трећем Рукометном меморијалу Весна Волентиров

Рукометни меморијал „Весна Волентиров“ у Бечеју доживљава хет-трик. Дуго је требало колегиницама у 45. години преминуле Весне Волентиров да се организују и на леп начин сачувају успомену на њен допринос бечејском рукомету.
Bečejske rukometašice/V. Jankov
Фото: Бечејске рукометашице чувају успомену на  Весну Волентиров/В. Јанков

Одлучено је да се на прој утакмици окупе само девојке са којима је сјајна голманка играла. Одазвало се тридесетак девојака.

-Весна нас је прерано напустила, а на овај начин евоцирамо успомене на њу и сећамо се свега што смо годинама делили на терени и ван њега. На првом меморијалу, седам година после Веснине смрти, играле су „беле“ и „плаве“. Знамо да би наша Весна желела по полувреме да брани за обе екипе, јер је са свима била у изврсним односима. Радује нас што је са трибина педесетак љубитеља рукомета пратило утакмицу. Други меморијал је попримио међународни карактер, јер нам је у гостима била екипа Петердомби из мађарског града Залаегерсега. Ове године ће нам у гостима бити ветеранке Халас Јожефа из Аде - рекао је иницијатор  акције Петар Башић.

Меморијална утакмица играће се у суботу, 28. септембра, од 16 сати у спортској дворани крај Тисе. Биће то прилика да се љубитељи рукомета са трибина присете некадашњих рукометашица Бечеја и Аде, а оне ће после на заједничком дружењу, у ресторану „Мапамондо“, имати о чему да причају.      

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести