Убедљив пораз од Шпаније, футсалери Србије у баражу за СП

У последњем колу квалификационе Групе Б за одлазак на Светско првенство футсал репрезентација Србије у Нишу поражена је од Шпаније и на тај начин заузела друго место, што јој омогућује учешће у баражу.
futsal srbija spanija
Фото: FSS

Србији су два исхода одговарала како би дошла до директног пласмана на Светски куп: победа и реми. Међутим, Шпанија је показала зашто се сматра једном од најбољих репрезентација света, у Европи заједно са Португалијом и Русијом. Шпанија је успела да се пласира на 9. Светско првенство у историји, док ће Србија своје друго тражити у априлском баражу. Орлови ће за пласман на светску смотру играти против Финске. Први меч на програму је 9. априла у Србији, а други три дана касније у Финској.

Шпанци су од самог старта кренули агресивно и тиме показали колико им је важан овај дуел. Већ у 15. секунди сусрета Лосано је избио пред наш гол, али је Момчиловић главом некако успео да спречи погодак. Наши репрезентативци су успели да одоле, али само до трећег минута, када је Толра извео корнер, а Ристић неспретно реаговао и постигао аутогол. Експресно су гости дошли до 2:0, головима Бебеа у четвртом и Гомеса дел Олма у седмом минуту. У другом делу првог полувремена Србија се пробудила, створила неколико полуприлика, па је на одмор отишла са надом да може доћи до преокрета.

Изабраници Горана Иванчића су у друго полувреме ушли знатно одлучније, са константим притиском на гол ривала. Наду Србији да би могла до тог, толико жељеног ремија, донео је Марко Пршић пошто је реализовао пенал у 27. минуту. Међутим, Шпанци су у последњих пет минута остварили убедљив тријумф. Бебе је у 34. минуту повисио на 3:1 и преломио меч, а Адолфо је са два поготка само поставио коначних 5:1.   

Ј. Г.

СрбијаШпанија 1:5 (0:2)

НИШ: Спортска хала “Чаир”, гледалаца: 3.500, судије: Филипе Сантос Дуарте (Португал), Едуардо Коељо (Португал), стрелци: Пршић у 27. (пенал) за Србију, Ристић у 4 (аутогол), Дел Олмо у 7, Адолфо у 37. и 39. минуту за Шпанију.

СРБИЈА: Момчиловић, Петров, Томић, Пршић, Весић. Вулић, Алексић, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Симић, Стојковић, Ристић.

ШПАНИЈА: Жуањо, Ортиз, Лозано, Адри, Раул Кампос. Карлос Барон, Руиз, Бебе, Торла, Солано, Андресито, Адолфо, Рафа Усин, Дел Олмо.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести