Убедљив тријумф боксера Црвене звезде у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Боксери Црвене звезде убедљиво су савладали Раднички у Крагујевцу 18:4 у дербију другог кола Суперлиге Србије.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Звезда је уписала други тријумф у сезони, након што је на старту била боља од вечитог ривала Партизана, док је ово Крагујевчанима други пораз.

Борба вечери виђена је у категорији до 81 килограм у којој је капитен Звезде и репрезентативац Сандро Полетан поражен од Милоша Терзића.

Боксерска Суперлига Србије наставља се 28. марта када Партизан дочекује актуелног шампиона Раднички из Београда.

Истовремено, Боксерски савез Србије уплатио је свим суперлигашима по 500.000 динара као подршку за учешће у Суперлиги и исплату премија најбољим боксерима који боксују за клубове учеснике, као њихови боксери или као боксери из мањих клубова са двојном регистрацијом.

Следи уплата на рачуне 21 клуба за које су регистровани боксери носиоци стипендија у износима по 50.000 динара.

За исте клубове биће обезбеђен по пакет реквизита за тренинг, према потребама клубова.

"У наредном периоду БСС ће наставити са подршком клубовима кроз бесплатне семинаре и обуке за младе тренере, заједно са Факултетима за спорт за стицање звања Оперативног тренера, као обуке које ће у овој години бити реализоване кроз деветомесечни програм, са инструкторима из Србије, Русије и Кубе. Настављамо да развијамо боксерски спорт уз подршку председника државе Србије, затим Олимпијског комитета Србије, а ускоро се надамо и коначном решењу спора са Министарством омладине и спорта и враћању нашег спорта на редовно финансирање”, истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести