Удовичић са школарцима и децом на Сајму спорта

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић, последњег дана осмог Међународног сајма спорта, на штанду Олимпијског комитета Србије (ОКС) у хали 1 Београдског сајма, доделио је награде најбољим школама које су се такмичиле Тренинго изазову "Трчим за школу".
u
Фото: Tanjug (Milica Nikolić)

Удовичић је заједно са председником ОКС Божидаром Маљковићем, шефом за сарадњу при Делегацији ЕУ Ингвеом Енгстромом и председником Савеза за школски спорт Жељком Танасковићем, основним школама "Бранислав Нушић" из Смедерева, "Петар Петровић Његош" из Зрењанина и ОШ "Лаза Костиц" из Сомбора, доделио новачане награде, које је делагације ЕУ у Србији обезбедила за те школе које су прикупиле највише километара.

Циљ спорта је да се дружимо, упознајемо, такмичимо, али и да на крају видимо ко је победио. Честитам свима који су учестовали у овом подухвату, а највише победнику школи из Смедерева, која је показала да је спортска школа. Драги ђаци, искрено се надам да ћете својим другарима објаснити колико је важно да се бавимо спортом и рекрацијом и да ће те такву поруку пренети и на родитеље и наставнике, поручио је Удовичић на штанду ОКС.

Он је истакао да је разним програмима дуплиран број ученика у систему школског спорта, а на том је честитао и председнику Савеза за школски спорт, ОКС и делегацији ЕУ, истакавши да су заједно крож велики број пројеката и програма промовисали здрав стил живота.

Председник ОКС Србије Божидар Маљковић повалио је сарадњу Олимпијског комитета Србије са Европском комисијом, Министарством омладине и спорта и Савезом за школски спорт.

Заједно смо послали снажну поруку о значају бављења спортом и успели смо да покренемо и мотивишемо, пре свега, младе да буду активни као и да подигнемо свест о тимском духу и припадању колективу. О томе сведочи и податак да је укупно претрчано 11.130км за два месеца, а то је нешто више од дистанце од Београда до Токија, где ће се идуће године одржати 32. Летње Олимпијске игре, рекао Маљковић.

Фото: Tanjug (Milica Nikolić)

Након дружења са школарцима, Удовицћ је на штанду Спортског савеза Србије одиграо и квиз са најмлађима.

Заједно су одговарали на спортска питања, што је изазвало одушевљење међу децом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести