Успела професионална Боксерска ревија у Бечеју

Иако одавно не постоји боксерски клуб у Бечеју, житељи нашег највећег града крај Тисе и даље воле бокс.
Б
Фото: В. Јанков/Никола Влајков забележио сигурну победу у борби вечери

Увидео је то бивши боксер Бечеја, сада председник и тренер у Кик-бокс клубу Бечеј, Жарко Радовић и у партнерству са Српском профсионалном боксерском федерацијом одржао је ове године трећу, иначе 11. у низу, професионалну боксерску ревију, а највероватније ће се до краја године одржати још једна.

- Највише разлога за радост имао је Бечејац Никола Влајков, који је у главној борби вечери савладао Милана Живковића из Беочина. Била је то једина борба која је трајала предвиђено време. Влајков, иначе јуниорски првак државе у кик боксу дисциплина фул контакт, био је бољи у свих шест рунди, резултатски гледано са по 10:9, што му је на крају донело победу на поене 60:54.

Најбрже је борбу окончао Милан Куртић из Прокупља, који је већ у првој рунди приморао Новосађанина Александра Марића на предају. Двојица Бечејаца Александар Живков и Иштван Кишутцаи нису имали довољно снаге, ни вештине, да пруже јачи отпор квалитетним ривалима у рингу, Огњену Рауковићу из Беочина, односно Богдану Драшковићу из Зрењанина. Дугоруки „принц са Бањице“ Стефан Чоловић је у четвртој рунди техничким нокаутом победио Стефана Чоловића, па је и дежурни лекар др Андреј Михајловић морао да интервенише. Захваљујући изванредном Французу Жилијену Боиу, ревија је имала међународни карактер, а Бечејци су уживали у борби против Кикинђанина Вање Думитрова, који је издржао само две рунда, а онда је у паузи предао борбу противнику који неодољиво подсећа на бившег светског првака Ирца Конора Мекгрегора.

Резултати - Суперсредња: Алексансар Живков (Бечеј) – Огњен Рауковић (Беочин) 0:2 (напуштање борбе у 3. рунди). Суперсредња: Александар Марић (Нови Сад) - Милан Куртић (Прокупље) 0:2 (тко у 1. р). Лака: Иштван Кишутцаи (Бечеј) – Богдан Драшковић (Зрењанин) 0:2 (тко у 2. р.). полусредња: Вања Думитров (Кикинда) – Жилиен Бои (Француска) 0:2 (тко у 3. р). Полутешка: Срећко Јањић (Београд) – Стефан Чоловић (Смедеревска Паланка) 0:2 (тко у 4. р.). Велтер: Никола Влајков (Бечеј) - Милан Живковић (Беочин) 2:0 (60:54). 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести