Вакцинисани бициклисти учесници трке Београд-Бањалука

БЕОГРАД: Бициклисти из Републике Српске, Северне Македоније и Србије, учесници трке Београд-Бањалука, вакцинисали су се јутрос у хали 11 Београдског сајма.
bicikli
Фото: Архива Дневника

Бициклисте су током вакцинације обишли заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор трке Владимир Куваља.

Весић је истакао да је Београду најдража спортска манифестација бициклистичка трка Београд-Бањалука.

"Ова трка повезује два братска града у ком живи исти народ и трудимо се да на сваки начин сарађујемо. Ове године трка стартује са Трга Републике, одржана је и прошле године када није било вакцина, али су се организатори потрудили да се поштује две мере. У бициклизму су минималне опасности да могу да заразе једни друге", рекао је Весић.

Да би ове године било све како треба, град Београд је понудио Бициклистичком савезу Србије и Републике Српске да се организује вакцинација бициклиста, каже Весић.

"Данас се вакцинишу бициклисти из Србије, Републике Српске и Северне Македоније. То ће им помоћи и за друга такмичења на којима ће учестовати, али ће свакако ову трку учинити сигурном. Срећан сам и поносан што су овде сви бициклисти, а то је само наставак политике коју води Србије. Осим што вакцинише споствено становништво, помаже и грађанима суседних држава. На тај начин штитимо једни друге", закључио је Весић.

Директор трке Владимир Куваља захвалио се граду Београду и заменику градоначелника Горану Весићу на прилици да се бициклисти вакцинишу.

"Србија је једина земља у региону која пружила могућност вакцинације свима који желе, то један велики корак. Град Београд и господин Весић су пружили прилику да се бициклисти из Републике Српске, Северне Македоније и Србије, сви учесници, трке вакцинишу. То је један велики и добронамерни чин. Поносни смо на Београд и Србију. Прошлогодишња трка је прошла без иједног проблема, а са вакцинацијом ћемо избећи и будуће проблеме. Бициклисти не могу да се такмиче без ПЦР теста или вакцина. Вакцина је бољи корак, него да на кратко време раде тестове", рекао је Куваља.

Бициклиста из Републике Српске Сергеј Максимовић каже да ће му вакцинација веома значити за наредна такмичења.

"Вакцинација је одлично протекла, драго ми је што имам ову могућност, што су нам Србија и Град Београд то пружили. Велико им хвала на томе. Много ће ми то значити за каријеру, да могу да наступам у иностранству", рекао је Максимовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести