Васић: Злато још један показатељ да на ОИ можемо до медаље

ЛУЦЕРН: Српски веслач Милош Васић изјавио је да је златна медаља у двојцу са Мартином Мачковићем на Светском купу у швајцарском Луцерну показатељ да на Олимпијским играма могу да иду на највиши пласман.
milos vasic
Фото: Youtube Printscreen

После нешто више од месец дана и освајања европске бронзе, двојац Васић-Мачковић извеслао је феноменалу трку у Луцерну, потврдио одличну фому и са временом 06:36,84 дошао до златне медаље, оставивши иза себе посаде Италије и Румуније.

"Био је ово сјајан наступ на Светском куп и одлично извеслане трке. Променили смо неке ствари у штеловању чамца и тренингу од Европског првенства и на тренинзима се видела велика промена и озбиљне брзине. У Луцурену смо само то потврдили и направили скок од ЕП. Веома смо задовољни како веслањем тако и брзином", рекао је Васић Танјугу.

Српски двојац без кормилара после ЕП најављивао је да у Токију може до медаље, а Васић смтара да је ова последња велика провера пред ОИ додатни ветар у леђа и показатељ да је олимпијско одличје сада још реалније.

"После ЕП смо видели и показали да смо у самом врху. Ова златна медаља и победа над главним конкурентима за медаљу на Олимпијским играма, посадама Италије и Румуније и то убедљивим веслањем кроз трку, само још један показатељ да на ОИ у Токију можемо да медаље".

Васић се осврнуо и на то какав је план до ОИ и на чему ће радити са тренером Николом Стојићем.

"Креће пар дана лакшег тренинга, а онда последњи циклус припрема пред Токио. Путујемо у Грчку на припреме и онда право у Токио на временско привикавање и на велику влажност. Настављамо у истом ритму даље, знамо шта нам је задатак и циљ у наредом периоду како у техници тако и у припреми. Само да будемо здрави и идемо на највиши пласман у Токију", закључио је Васић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести