Вечерас рвачки спектакл на Спенсу, Нови Сад против Београда

Поводом века рвања у Новом Саду родила се лепа идеја да у част тог јубилеја почне да живи нешто за наредних 100 година. Реч је о мечу између најбољих рвача из Новог Сада и Београда.
Rvanje borilista u Spensu/Pokrajinska vlada
Фото: Ilustracija/ vojvodina.gov.rs

– Идеја је била та да то постане традиција, меч најбољих рвача Београда и Новог Сада. Циљ нам је да се направи здраво и лепо ривалство, које ће интересовати рвачки свет, али и спортску јавност. То је нешто што већ раде многе земље широм света, које имају своје велике дербије и велике обрачуне. Ту првенствено мислим на Кембриy и Оксфорд, али и сви остали који су успели да ту традицију учине великом. То ћемо покушати и ми, да се такав догађај наизменично одржава у Новом Саду и Београду. Чекао се прави моменат за овакав меч, а нема лепшег од овог сада, за стогодишњицу рвања у нашем граду. Жеља нам је била да у Новом Саду направимо спектакл и да то буде за наредни век – нагласио је директор Новосађана Александар Јованчевић.

Рваће се у пет категорија. Београдске рваче у Новом Саду предводиће легенда југословенског и српског рвања Горан Касум, који је некада носио и дрес Војводине. С друге стране, новосадске рваче ће предводити Александар Јованчевић, са стручним штабом.

Меч ће се одржати вечерас од 20 часова у стонотениској сали Спенса.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести