Веслач Милош Васић позитиван на корона вирус

ТОКИО: Олимпијски репрезентативац Србије у веслању Милош Васић, позитиван је на корона вирус и према протоколу биће у карантину наредних седам дана, саопштио је вечерас Олимпијски комитет Србије (ОКС).
vasic1
Фото: Youtube Printscreen
Како се наводи, Веслачки тим Србије, који ће наступати на Олимпијским играма, слетео је данас на аеродром "Ханеда" у Токију, одакле је требало да настави путовање ка Тојами, где је предвиђено да се припрема за почетак ОИ.
Након обављених обавезних антигенских тестирања на аеродрому, констатовано је да је веслач Васић позитиван на вирус Ковид-19.
"Веслачки тим Србије, који чине тренер Никола Стојић, веслачица Јована Арсић и веслачи Мартин Мачковић и Милош Васић, претходно је тестиран у Атини, 96 сати и 72 сата пред полазак у Јапан и добили су негативне резултате на присуство вируса КОВИД-19. Васић тренутно нема симптоме заразе вирусом и осећа се добро, као и сви остали чланови експедиције веслачког тима Србије", наводи се у саопштењу ОКС.
Према протоколима Организационог комитета “Токио 2020” и Владе Јапана, Васић ће бити у карантину наредних седам дана.
Након тога ће бити тестиран и уколико на два узастопна теста буде негативан на присуство вируса КОВИД-19, биће му дозвољено да настави припреме за наступ на Олимпијским играма.
"Такође, уколико нико из експедиције веслачкг тима Србије не испољи симптоме заразе вирусом КОВИД-19, биће им дозвољено да наставе пут ка Тојами, у којој је предвиђено да се обаве завршне припреме пред Олимпијске игре", стоји у саопштењу.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести