Веснић другим местом започео сезону у шампионату Европе на брдским стазама

СЕН ЖАН: Српски аутомобилиста Милован Веснић освојио је друго место у брдској трци у франуском граду Сен Жану, у првој трци шампионата Европе на брдским стазама.
vesnich02
Фото: Танјуг (Видео)

Веснић, једини српски представник на најстаријем такмичењу под окриљем Светске аутомобилистичке федерације (ФИА), рекао је да му сребрно одличје даје подстрек за успешан наставак сезоне.

"Мислим да смо одрадили фантастичан посао. Друга позиција у окваквој конкуренцији, на стази на којој први пут наступам, велики је успех. Током целог викенда сам полако дизао форму, постизао све боља времена и након две такмичарске вожње у недељу завршио као другопласирани. Има ту још доста места за напредак, али идемо корак по корак. Већ за две недеље очекује нас трка у Аустрији и сад могу да кажем да се надам још једном подијуму. Које ће то место бити, зависи од много фактора, али даћу све од себе да се попнем још једну степеницу више. Ово је нова авантура и за мене и цео мој тим и поносан сам на постигнути успех и како смо представили Србију", рекао је Веснић после трке у Француској.

У групи три, у којој се такмичи Веснић, тријумфовао је бивши шампион Европе, Македонац Игор Стефановски у "хјундаију", док је прошлогодишњи победник и шампион Француске Николас Гранијер у "сеату купри" био трећи.

Наредна трка, Велика награда Аустрије, на брдским стазама у Рехбергу, вози се од 28. до 30. априла.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести