Веснић у Брну за титулу у ТЦР шампионату

УЖИЦЕ: Српски аутомобилиста Милован Веснић, лидер у генералном пласману ТЦР шампионата, наредног викенда на стази у Брну бориће се да сачува прво место и освоји шампионску титулу.
vesnich02
Фото: Танјуг (Видео)

"Ова трка одлучује о титули, па је од великог значаја. Два пута морам да будем четврти, да бих задржао прво место у генералном пласману", изјавио је Веснић.

Он је додао да је овог пута његов ауто отежан теговима, односно да има 60 килограма више него што је то било у Словачкој.

Као још једну отежавајућу околност навео је то што су сви његови конкуренти из Чешке, а за своје највеће ривале сматра Мартина Галаша и Душана Коурила.

"Мислим да ћу имати мало више среће и бољи резултат, јер за разлику од њих имам 33 бода предности", истакао је Веснић.

Прва трка на стази у Брну је у суботу од 13.10, а друга у недељу у 14 часова.

Српски аутомобилиста каже и да је неизвесно да ли ће се одржати шести тркачки викенд који је предвиђен да буде у октобру у Монци.

Последњи, шести тркачки викенд, требао је да буде у оквиру ТЦР шампионата, али због неравноправних услова нас и возача из европског шампионата, план свих тимова је да се не појавимо на задњој рунди или да захтевамо да имамо пођеднаке услове како би такмичење било регуларно", додао је Веснић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести