Владимир Батез отворио куглану у Србобрану

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Србобран Радивој Парошки отворили су куглану у Центру за спорт и туризам, у Србобрану.
Batez Vladimir otvorio kuglanu u Srbobranu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Након више од десет година спортисти и рекреативци у Србобрану поново на располагању имају куглану. Нови садржај смештен је у Центру за спорт и туризам, на месту где је и некада постојала куглана, али сада у потпуно новом руху, након потпуне реконструкције и опремања, које су заједно реализовали општина Србобран и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Владимир Батез је изразио задовољство због успешне реализације важног пројекта, не само за Србобран, већ и за Војводину.

"За Покрајински секретаријат за спорт и омладину приоритети су ревитализација спортске инфраструктуре и спортских центара, фискултурних сала. Важно је да имамо ангажоване партнере, а локалну самоуправу у Србобрану видимо као партнера са којим заједно радимо. Пројекат је реализован без проблема и данас видимо резултат те успешне сарадње“, навео је Владимир Батез и додао да је Центар за спорт и туризам у Србобрану, један од најстаријих у Војводини, данас у одличном стању, има комплетиране садржаје и све могућности за развој спорта.

Председник општине Србобран Радивој Парошки казао је да су комплетну реконструкцију и опремање куглане заједно финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину, који је обезбедио 2,5 милиона динара и општина Србобран са два милиона динара.

„Објекат није радио читавих десет година и служио је као простор за депоновање отпада спортског центра, а сада имамо куглану због које можемо да будемо поносни. Центар је сада комплетиран, садржаји су обогаћени, имамо могућности за такмичарски, рекреативни и школски спорт. Иако је један од најстаријих спортских објеката у Војводини, спортски центар у Србобрану је захваљујући средствима из локалног и покрајинског буџета сада уређен и поново функционалан“, навео је Радивој Парошки.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, подсетио је да је у тај објекат претходне године уложено скоро 8 милиона динара, те да су два главна пројекта била реконструкција терена у великој хали, вредна око 2,5 милиона динара, и реконструкција куглане вредна 4,5 милиона динара.

"Нашу велику халу константно користи 13 клубова, а сада добијамо могућност да се тај број повећа на 14. Претходних десет година нисмо имали куглашки клуб, иако смо увек имали бројне рекреативце и некада веома успешан клуб који је бележио сјајне резултате. Интересовање за куглање је веома велико и то потврђује чињеница да је за само два дана резервисано више од пола расположивих термина“, рекао је Субић.

Отварање куглане било је прилика за још једну потврду подршке која спортским клубовима стиже од општине Србобран, овога пута кроз активности Спортског савеза општине Србобран. Овом приликом је 20 спортских клубова добило спортску опрему, тренерке за своје чланове.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести