Вучевић: Нови Сад жели да охрабри младе спортске таленте

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас са атлетичарком Милицом Гардашевић, која је крајем јула освојила прво место у скоку у даљ на Првенству Европе за старије јуниоре у Италији, и поручио да је жеља Града да охрабри младе спортске таленте.
Вучевић са Гардашевићевом
Фото: Град Нови Сад

Градоначелник је, на пријему у Градској кући, рекао да Нови Сад има сјајне спортисте и људе који живе и тренирају у граду и додао да је циљ да им се пружи подршка на путу ка постизању што бољих резултата.

"Желимо да охрабримо младе спортисте, да не стављамо акценат само на људе који су остварили велики број победа у сениорским класама, већ да се подсетимо да имамо сјајне јуниоре који ће тек да изађу на светла великих позорница, а таква је и Милица Гардашевић“, рекао је Вучевић.

Њени резултати су, како је навео, доказ да Атлетски клуб Војводина, чији је Милица члан, доноси сјајне таленте, спортисте и сјајне људе.

"То требамо да чувамо и да стварамо услове да буде још пуно спортиста који ће доносити сјајне резултате, попут Милице, али и Иване Шпановић и других спортиста који на најбољи начин репрезентују себе, свој клуб, али и свој град и државу Србију“, казао је Вучевић.

Атлетичарка Милица Гардашевић рекла је да је златна медаља веома значајна за њену даљу каријеру и захвалила Граду Новом Саду и Атлетском клубу Војводина на пруженој подршци.

„Ово је лепо искуство за мене и на златну медаљу са Европског јуниорског првенства желим да гледам као на почетак, надам се, сјајне каријере“, рекла је Гардашевић додајући да ће се трудити да остварује што боље резултате.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести