Вучевић примио Дејану Бачко 

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је успешну српску репрезентативку у паратеквондоу Дејану Бачко, која је на недавно одржаном Светском првенству у том спорту освојила сребрену медаљу у категорији до 49 килограма, поручивши да наши параолимпијци требају бити пример како се треба борити кроз живот.
Dejana Backo i Milos Vucevic/Grad Novi Sad
Фото: Град Нови Сад

Вучевић је истакао да му је част што је примио успешну спортисткињу и њеног тренера из теквондо клуба "Гитрос", напоменувши да је први сусрет са Дејаном Бачко имао приликом акције "Чепом до осмеха", када су њих двоје заједно радили на изради мозаика од пластичних чепова, који је ушао у Гинисову књигу рекорда.

"Као што сам и раније причао, наши врхунски спортисти из домена параолимпијских спортова на мене остављају један снажан утисак, не у сегменту остваривања спортских резултата, него у људској и надљудској храбрости и смелости да се упусте у борбу са нимало једноставним ситуацијама и увек ме буде срамота како ми који имамо много мање проблема смо вечито незадовољни и џангризави, стално тражимо нека оправдања зашто нешто није урађено, а ови наши сјајни спортисти и велики људи требају бити пример свима како се вером у себе и борбом постижу вехунски резултати, казао је Вучевић.

Он је истакао да Град Нови Сад пружа подршку Дејани и њеном клубу "Гитрос", те да ће помоћи колико год буде било могуће у набавци потребне опреме том клубу. 

Дејана Бачко је казала да јој је велика част што су је људи из градске администрације примили и што пружају подршку, како њеном клубу, тако и њој.

„Да би се дошло до врхунских спортских резултата, треба се одрећи готово свега. План ми је да завршим школовање и тренутно се припремам за Европско првенству у паратеквондоу у Бугарској, које се одржава у децембру, казала је Дејана. 

Дејана Бачко паралелно студира на Академији уметности и бави се спортом на врхунском нивоу, у удружењу је сликара који сликају устима и ногама, а тренутно је за посетиоце отворена групна изложба тог удружења.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести