Вучевић: Велики успех новосадских спортиста

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је руководство и играче Одбојкашког клуба „Војводина“, Рукометног клуба „Војводина“, Хокејашког клуба „Војводина“, Стонотениског клуба „Нови Сад“ и Куглашког клуба „Алимента“, а поводом добрих спортских резултата које су постигли у претходном периоду.
с
Фото: Град Нови Сад

- Желели смо да пошаљемо јасну слику јавности о великим успесима новосадских спортиста у различитим дисциплинама. Честитам им на храбрости, истрајности, посвећености, на томе што су многоструко вратили све оно што је Град уложио како би им обезбедио добре услове за рад. Ови спортови нису увек у жижи интересовања, неоправдано, а највеће изненађење су чланице Куглашког клуба „Алимента“ које су освојиле државни куп. Хокејаши су такође наш понос, јер су после 18 година вратили титулу у Нови Сад, а стонотенисеркама је ово седма титула. Све су то фасцинантни резултати, а већ 10 година приређујемо пријеме за рукометаше у ово доба због шампионске титуле. Капа доле и одбојкашима који су имали сјајну сезону, одличне европске утакмице и победе против великих тимова. Потрудићемо се да им свима и даље пружамо снажну подршку, упркос изазовима са којима се суочавају и наша држава и цео свет. Неће бити лако, јер је ситуација у свету потпуно непредвидива, али ми ћемо дати све од себе, јер је велика ствар да трофеји красе витрине клубова, а данас и Градску кућу – нагласио је градоначелник Вучевић.

Фото: Град Нови Сад

Председник РК „Војводина“ Милан Ђукић рекао је да је тај клуб први у Спортском друштву „Војводина“ који је ставио златну звезду на свој грб, јер девет година везано осваја шампионску титулу, нагласивши да то не би успели без подршке Града. Како је рекао председник Стонотениског клуба „Нови Сад“ Дан Франциле, иза тог клуба је фантастична сезона без пораза, са 53 узастопне победе, што је највећи успех у историји српског стоног тениса.

Капитен Куглашког клуба „Алимента“ Јасмина Анђелковић истакла је да није било лако освојити државно злато, али да им је највећи успех то што су прва новосадска екипа која је на Светском шампионату освојила бронзу. На пријему и подршци, Граду Новом Саду такође су се захвалили представник Одбојкашког клуба „Војводина“ Драгољуб Збиљић и Мирослав Надашки у име Хокејашког клуба „Војводина“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести