Вулин: Војска Србије негује традиционалне вредности

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су данас спортској манифестацији "Олимпијски дан“ која се први пут одржава на спортским теренима Војне академије у Касарни "Генерал Јован Мишковић“.
vulin_vs
Фото: Танјуг (Видео)

Према речима министра Вулина, Министарство одбране и Војска Србије изузетно су поносни што могу да сарађују и са Олимпијским комитетом Србије и са Министарством омладине и спорта и што заједно могу да промовишу оне традиционалне вредности које чине Војску Србије - здрав живот и спортске вредности, саопштило је Министарство одбране.

"Војска Србије поклања огромну пажњу развоју спорта, не само у својим редовима већ и у читавом друштву. Само здрава нација је нација која је у стању да се брани, да води рачуна о себи, да се бори за идеале слободе, идеале због којих српски народ и постоји. Војска Србије ће у наредном периоду, после много деценија, постројити и своју прву Спортску јединицу, јединицу у којој ће место наћи наши најистакнутији професионалци у спортовима који су за Војску Србије важни и који ће, осим своје професионалне каријере, моћи да бране и боје наше земље, али и боје Војске Србије", рекао је Вулин.

Он је истакао да је Војска Србије ту за традиционалне, праве вредности, "за оно што нас је учинило вредним“.

Министар Удовичић поручио је да се данашњим даном "шаље јасна порука тимског духа и тимског рада“.

Фото: Танјуг (Видео)

"Желим да захвалим Министарству одбране које учествује у оваквом једном великом и значајном дану за систем спорта, првенствено када је реч о промоцији здравих стилова живота. Драго ми је да су сви могли да се увере колико је спорт заступљен у војсци, и да су нам они демонстрирали своје вештине, али драго ми је и да су могли да се друже са грађанима и да их мотивишу да уђу у систем спорта", рекао је Удовичић.

Фото: Танјуг (Видео)

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је свима, а посебно оним најмлађим, да је ово њихов празник и да ће сви бити презадовољни ако барем два посто људи данас буде мотивисано да се у будућности баве спортом.

"Олимпијском дану” присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Војног кабинета председника Републике Србије и шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове (ЦИСМ) бригадни генерал Синиша Радовић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести