Завршен атлетски стадион у Ћуприји

ЋУПРИЈА: У Ћуприји су завршени радови на атлетском стадиону, делу атлетског комплекса са двораном, вредном 500.000.000 динара, који ће бити отворен 20. јуна великим атлетским митингом.
Atletska staza/Tanjug/D. Anicic
Фото: Танјуг/Душан Аничић/Атлетска стаза

Радове је извела фирма "Баувзен" из Лазаревца, а стадион има осам трака на полиуретанској стази, подлози за све временске услове, од специјалног црвеног полиуретана на асфалту отпорном на хабање, температурне осцилације, спринтерице и УВ зрачења, рекли су за Танјуг извођачи радова.

Стадион у граду атлетике биће отворен у 17 сати, трком деце, а затим тркама сениора и сениорки, атлетичара Србије, на 1.500 метара, саопштено је данас из Општинског атлетског савеза Ћуприје.

У Савезу очекују велики број атлетичара јер су се многи, оцењују у савезу, "ужелели такмичења и једва чекају да испробају стазе на новом стадиону".

Атлетски стадион у Ћуприји намењен је за национална и светска такмичења, а део је великог атлетског комплекса са атлетском двораном која ће се ту градити, изјавио је раније за Танјуг председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Биће и база за припреме светских атлетичара 2022. године када је Србија домаћин светског првенства у атлетици, додао је Ерић.

Изградњу стадиона је финансирала општина, а дворану ће Влада Србије, стадион носи име легендарног атлетског тренера Ћуприје и Србије Алекснадра Аце Петровића, који је са легендарним атлетичарима: Вером Николић, Снежаном Пајкић, Драганом Здравковићем... проносио славу Ћуприје, Србије и Југославије.

Крајем прошле године атлетски стадион је посетио потпредседник Међународне атлетске федерације, легендарни скакач мотком у вис Сергеј Бубка са директором Атлетског савеза Србије Слободаном Бранковићем и они су тада похвалили стадион.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести