Завршен атлетски стадион у Ћуприји

ЋУПРИЈА: У Ћуприји су завршени радови на атлетском стадиону, делу атлетског комплекса са двораном, вредном 500.000.000 динара, који ће бити отворен 20. јуна великим атлетским митингом.
Atletska staza/Tanjug/D. Anicic
Фото: Танјуг/Душан Аничић/Атлетска стаза

Радове је извела фирма "Баувзен" из Лазаревца, а стадион има осам трака на полиуретанској стази, подлози за све временске услове, од специјалног црвеног полиуретана на асфалту отпорном на хабање, температурне осцилације, спринтерице и УВ зрачења, рекли су за Танјуг извођачи радова.

Стадион у граду атлетике биће отворен у 17 сати, трком деце, а затим тркама сениора и сениорки, атлетичара Србије, на 1.500 метара, саопштено је данас из Општинског атлетског савеза Ћуприје.

У Савезу очекују велики број атлетичара јер су се многи, оцењују у савезу, "ужелели такмичења и једва чекају да испробају стазе на новом стадиону".

Атлетски стадион у Ћуприји намењен је за национална и светска такмичења, а део је великог атлетског комплекса са атлетском двораном која ће се ту градити, изјавио је раније за Танјуг председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Биће и база за припреме светских атлетичара 2022. године када је Србија домаћин светског првенства у атлетици, додао је Ерић.

Изградњу стадиона је финансирала општина, а дворану ће Влада Србије, стадион носи име легендарног атлетског тренера Ћуприје и Србије Алекснадра Аце Петровића, који је са легендарним атлетичарима: Вером Николић, Снежаном Пајкић, Драганом Здравковићем... проносио славу Ћуприје, Србије и Југославије.

Крајем прошле године атлетски стадион је посетио потпредседник Међународне атлетске федерације, легендарни скакач мотком у вис Сергеј Бубка са директором Атлетског савеза Србије Слободаном Бранковићем и они су тада похвалили стадион.

Dusan
14.06.2020 • 11:30
Вест је делимично тачна, јер је завршена само стаза за тркаче. На силу се форсира отварање "стадиона" због избора.
Ћуприја нема хотел, па није јасно како ће Ћуприја да буде домаћин атлетичарима са стране.
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести