Завршене 7. ЦИСМ светске војне игре у Кини

БЕОГРАД: Спуштањем заставе ЦИСМ и гашењем олимпијске ватре на церемонији свечаног затварања у кинеском граду Вухану завршене су 7. ЦИСМ светске војне игре.
kina_igre1
Фото: Танјуг (Видео)

Деветог, последњег такмичарског дана на 7. ЦИСМ светским војним играма у кинеском граду Вухану наступили су наши маратонци и триатлонци.

Највећи успех остварио је десетар Ђуро Борбељ постављањем новог рекорда Војске Србије у маратону са 2:29:23. Претходни рекорд држао је пуковник Бранко Бошковић још од 1995. године.

Капетан Невена Јовановић остварила је лични рекорд у маратону, а заставник Игор Вуковић постигао је своје најбоље време у триатлону.

У резимеу нашег учинка на 7. ЦИСМ светским војним играма истичемо три бронзане медаље које су освојили браћа Мате и Виктор Немеш у рвању грчко-римским стилом и Сања Вукашиновић у гађању из пушке на 50 метара.

Од бољих резултата наших репрезентативаца у саопштењу за медије МО помиње четири пета места, једно осмо и једно девето место. Џудиста Бојан Дошен пласирао се у полуфинале, али је због повреде морао одустати и такмичење је завршио на 5. месту. На тој позицији је и Тијана Богдановић у теквонду, Милица Емини у трци на 100 метара са препонама и пливач Велимир Стјепановић у трци на 400 метара слободно, док је на 200 метара делфин у финалу био осми. Жарко Ћулум је у џудоу освојио 9. место.

Репрезентација Војске Србије имала је 41 такмичара који су наступили у 10 дисциплина: рвању, теквонду, оријентирингу, џудоу, боксу, пливању, атлетици, падобранству, стрељаштву и триатлону.

По укупном броју освојених медаља репрезентација Војске Србије, са три бронзане медаље, налази се на 35 месту од 109 земаља учесница, а према рангирању медаља је на 54. месту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести