Златне медаље српским стрелцима на Божићном купу

ОСИЈЕК: Српски мешовити парови доминирали су првог дана "Божићног купа", који је данас почео у Осијеку такмичењем микс тимова пушком и пиштољем и у обе дисциплине освојили златне медаље, саопштио је Стрељачки савез Србије (СЗС).
lazar kovacevic strelac
Фото: Лазар Ковачевић, фото: ССС

Пушком је тријумфовао тандем Андреа Арсовић-Лазар Ковачевић, а пиштољем пар Бобана Момчиловић Величковић-Димитрије Гргић.

У такмичењу пушком Арсовић (Партизан) и Ковачевић (Јагодина 92) били су најбољи и у првој и у другој фази квалификација, а у мечу за злато убедљиво су савладали тим словеначког Трзина са 17:7 у поенима из серија.

Други тандем српских стрелаца, који су се такмичили као чланови клубова – Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“) и Миленко Себић (Академац), био надомак медаље, али су освојили четврто место.

Фото: Стрељачки савез Србије/Андреа Арсовић и Лазар Ковачевић

У дуелу за бронзу изгубили су од екипе загребачког Кончара. Екипа Србија 2 (Сања Вукашиновић/Милутин Стефановић) заузела је шесту позицију, саопштио је Стрељачки савез Србије.

Српски микс пиштољем Бобана Момчиловић Величковић и Димитрије Гргић је био убедљиво најпрецизнији у првој фази квалификација, а челну позицију освојио је и у другом делу.

Ривал у финалу им је била српско-хрватска комбинација, тим у коме су гађали наша репрезентативка Јасмина Миловановић и Урош Качавенда, члан хрватске селекције, а тим Србије славио је са 17:7.

У суботу су на програму појединачна такмичења.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести