Злато за Томићевића и Зорића у Рачицама

Српска посада у саставу Марко Томићевић-Миленко Зорић освојила је златну медаљу у дисциплини кајак двосед на 1000 метара на Светском првенству у Рачицама у Чешкој, саопштио је Кајакашки савез Србије.
tomiceviczoric
Фото: Кајакашки савез Србије

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас српским кајакашима Марку Томићевићу и Миленку Зорићу освајање златне медаље на Светском првенству у Рачицама. 

У честитки се каже:

„У име грађана Републике Србије и своје име упућујем најискреније честитке Марку Томићевићу и Миленку Зорићу за освајање светског злата у Чешкој. 

Светски шампиони показали су како се напорним радом, личним одрицањима и огромном жељом осваја највиши трон.

Надам се да ће и убудуће постизати овако изузетне резултате“, истакао је у својој честитки председник Александар Вучић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Кајакашима је честитао и министар омладине и спорта Вања Удовичић. 

Актуелни олимпијски и европски вицешампиони тако су освојили најсјајније одличје на најпрестижнијем такмичењу у овом спорту. Они су кроз линију циља прошли за 3:08.647. Друго место припало је посади Словачке (3:10.725), а бронзану медаљу освојили су такмичари Чешке (3:10.853).

Кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић освојили су бронзану медаљу на Светском првенству у Рачицама! Они су у А финалу дисциплине кајак двосед на 200 метара кроз линију циља прошли трећи, са временом 31.451. Прво место у трци која је до самог краја била неизвесна освојили су репрезентативци Мађарске Балаш Биркаш и Марк Балашка са временом 30.912, а непуне две десетинке пре Грујића и Новаковића кроз циљ су стигли Шпанци Карлос Гароте и Кристијан Торо (31.278).

Наши бронзани репрезентативци тако су на најзначајнијој овогодишњој кајакашкој смотри потврдили треће место у светској елити, освојено 2015. године на СП у Милану.

Српска кајакашица Милица Старовић освојила је шесто место у укупном пласману, пошто је у финалној трци кроз линију циља прошла шеста, са временом 1:52.221. Прво место је освојила Белорускиња Волха Хуџенка (1:47.421), друго место Новозеланђанка Лиза Керингтон (1:48.710), док је треће припало Данкињи Еми Астранд Јоргенсен 1:50.465.

У преподневном делу програма веслао је и Драган Ханчовски, који је заузео треће место у финалу Ц, у дисциплини кајак једносед, пошто је дистанцу од 1000 метара прешао за 3:40.376.

Николина и Оливера Молдован учествовале су у Б финалу категорије кајак двосед на дупло краћој дистанци, а заузеле су треће место, са временом 1:44.718.

У истој дисциплини, али у мушкој конкуренцији, осмо место у финалу Б заузели су Симо Болтић и Драган Ханчовски, пошто су до линије циља стигли за 1:32.833.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести