ЗОИ: Вукићевић 41, Стевовић 45, Хиршер покупио и другу медаљу

Српски скијаш Марко Вукићевић заузео је током ноћи 41. место у велеслалому, Марко Стевовић трку је завршио на 45. месту.
hirser, epa
Фото: Marsel Hiršer, foto: EPA (JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Златну медаљу у тој дисциплини на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу освојио Аустријанац Марсел Хиршер.

Вукићевић је трку завршио резултатом 2:31,35 минута и кроз циљ је прошао са 13,31 секундом заостатка за победником. Стевовић је на циљу за Хиршером заостао 15,17 секунди.

Хиршер је стазу прешао за 2:18,04 минута и освојио другу медаљу у Пјонгчангу, након што је у уторак био најбољи у алпској комбинацији.

Сребрну медаљу је освојио Норвежанин Хенрик Кристоферсен са 1,27 секунди заостатка, док је Француз Алекси Пантиро освојио бронзу са заостатком од 1,31 секунду. То је друга медаља за Француза у Пјонгчангу, пошто је освојио сребро у алпској комбинацији.

Аустријски скијаш Марсел Хиршер рекао је да је срећан због златне медаље у велеслалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Он је истакао да још не размишља о слалому, у коме би могао да освоји треће злато на овогодишњем такмичењу у Јужној Кореји.

Хиршер је тријумфовао у велеслалому и освојио другу златну медаљу у Пјонгчангу, након што је у уторак био најбољи у алпској комбинацији.

Аустријанац је победио са 1,27 секунди предности над Норвежанином Хенриком Кристоферсеном, што је најубедљивија победа у велеслалому на Играма у последњих 50 година.

Хиршер је био први после прве вожње, а Кристоферсен 10.

Фото: Marsel Hiršer, foto: EPA (CHRISTIAN BRUNA)

"Није лако бити апсолутни фаворит у овој дисциплини, а онда бити први после прве вожње и гледати како је Хенрик 'поцепао'. Нисам имао избора, знао сам да морам да прикажем 100 одсто у овој борби", рекао је Хиршер.

Он ће у Пјонгчангу у четвртак наступити и у слалому у коме је фаворит.

Упитан да ли већ размишља о освајању треће златне медаље у Пјонгчангу, Хиршер је одговорио: "Не".

"Задовољан сам данашњим резултатом и нисам размишљао о слалому док ме нисте питали", додао је Хиршер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести