Зоран Панчић, веслачка легенда увек уз свој Данубиус

Зоран Панчић веслање је почео да тренира у својој 17. години, а целокупну каријеру провео је у матичном клубу Данубиус 1885 све до 1987, када је и завршио са такмичењима.
zoran pancic, dnevnik r. hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

За то време освојио је прегршт медаља, међу којима и две олимпијске у дисциплини дубл скул са Милорадом Стануловим. Након престанка са такмичењима померио се само корак од свог чамца и остао близу клуба, Дунава и веслања. И данас је активан члан управног одбора Данубиуса и потпреседник је Веслачког савеза Србије.

Током прославе 132. рођендана ВК Данубиус, пре неколико дана, уручена му је плакета почасног члана.

“Заиста леп гест од стране клуба. Довољно је рећи да је ово трећа додељена плакета, а да су прве две добили покојни Миленко Ђурики, легенда у вођењу клуба, и Срба Саратлић, тренер из златног доба Данубиуса када смо били препознатљиви и цењени и овде и у свету. Захваљујем се клубу за овај знак поштовања. Настављамо да радимо за нове генерације“, казао је Панчић.

 
Опширније прочитајте у нашем штампаном издању од 5. априла

 

У каквим условима раде веслачи Данубиуса?

„Објекат је направљен пре пар година и за сваку је похвалу. Свака част руководиоцима Владе који су дали средства и определили се за овакав подухват у Новом Саду. Он не служи само веслачима Данубиуса, него и веслачима из целе Војводине, као и за припреме репрезентације. Објекат је испуњен ергометрима и осталим справама и јако је сврсисходан током зимског периода кад веслачи не излазе на воду.“

М. Фаркаш

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести