ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА ЗА СТОНОТЕНИСЕРКЕ: Првак Европе и Францускиње Стижу у Нови Сад

Жребом у Луксембургу, у седишту Европске стонотениске федерације, француски Жуе ле Тур други је противник Новог Сада у групи Топ 12 фазе Лиге шампиона, уз носиоца и актуелног европског првака пољског Тарнобрзега. Жуе ле Тур је из истоименог места, а налази се на 250 километара југоисточно од Париза, прошлогодишњи је полуфиналиста Про А лиге и победник прве фазе Лиге шампиона, испред мађарског Будаершија, чиме је доспео у А групу друге фазе где је СТК Нови Сад директно пласиран. 
1
Фото: СТК Нови Сад

Францускиње предводи леворука 30-годишња Кинескиња из Шандонга Ли Хе, уз домаћу стандардну репрезентативку Одри Зариф која је 75. на светској ранг листи и још једне 27-годишње Францускиње, Нолвен Форт. 

– Већ смо знали да смо у групи са европским прваком Тарнобрзегом о коме не треба да се троше речи. И ове сезоне је убедљиви фаворит за титулу са три Кинескиње у саставу, од тога две из Топ 10 света и са Румунком Самаром. Што се Францускиња тиче ради се о искусном саставу. Довољно говори податак да су победиле првака Мађарске. Имају Зариф, играчицу са последњег Европског првенства и искусну леворуку Кинескињу – рекао је тренер Новог Сада Слободан Стојанов.

Новосађанке, нажалост, највероватније неће моћи да рачунају на помоћ 19-годишње Кинескиње Ксију, због препрека у вези добијања визе за земље уније.

– Али, имаћемо је за реванш у Новом Саду пошто нам долази на скоро месец дана и биће са нама у тренажном процесу. Без обзира на то, идемо са домаћим снагама у Француску да се боримо, али и пре тога у Пољску што је награда за наш још увек млад тим – додао је Стојанов. 

Стонотенисерке Новог Сада на почетку Топ 12 фазе гостоваће 14. октобра у Пољској, двоструком узастопном прваку Европе Тарнобрзегу, да би у периоду 21–23. новембар у Француској играле са Жуе ле Туром. Дупло домаћинство српског шампиона очекује 4. децембра против Пољакиња, а два дана касније против Францускиња. Прве две из групе иду у четвртфинале Лиге шампиона чега су се Новосађанке домогле прошле сезоне, док ће се трећа наћи међу осам екипа у Лиги Европе где је Нови Сад два пута стизао до полуфинала.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести