Пауновић саопштио списак за СП на Новом Зеланду

Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић саопштио је данас списак од 21 играча за првенство света на Новом Зеланду.

Пауновић саопштио списак за СП на Новом Зеланду
Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић саопштио је данас списак од 21 играча за првенство света на Новом Зеланду.

На Мундијалу неће играти двојац из Црвене звезде - Лука Јовић због повреде колена, и Михаило Ристић због операције крајника.

На списку се налазе:
Голмани: Предраг Рајковић, Вања Милинковић Савић (Војводина), Филип Манојловић (Црвена звезда)

Одбрана: Милан Гајић (ОФК Београд), Немања Антонов (ОФК Београд), Милош Вељковић (Тотенхем), Срђан Бабић (Војводина). Стефан Милошевић (Спартак), Вукашин Јовановић (Црвена звезда)Миладин Стевановић (Партизан), Радован Панков (Војводина)

Средина терена: Саша Зђелар (ОФК Београд), Немања Максимовић (Астана), Мијат Гаћиновић (Војводина), Сергеј Милинковић (Генк), Марко Грујић (Црвена звезда), Филип Јанковић (Катанија), Андрија Живковић (Партизан)

Напад: Иван Шапоњић (Партизан), Станиша Мандић (Чукарички), Стефан Илић (Спартак)

Србија ће први меч на турниру играти 31. маја против Уругваја од 16 сати по локалном времену, 3. јуна од 19 сати против Малија, а 6. јуна од 16 часова против Мексика.

"Наш циљ у Новом Зеланду да прикажемо наше вредности и да истовремено стекнемо искуство за најбољу нашу репрезентацију. Знамо да смо прошли тежак пут у квалификацијама за светско првенство, па се зато сада не оптерећујемо са оним шта нас чека у далекој земљи", рекао је Пауновић на данашњој конференцији за медије пред одлазак у Нови Зеланд,

Млади селектор је подсетио да је то први одлазак Србије на Светско првенство и да ће у Новом Зеланду имати тешке противнике.
"За нас је важно да се аклиматизујемо и добро припремимо за прву утакмицу против Уругваја. Свака репрезентација са којом ћемо играти у првом делу има добре резултате на својим континентима. Зато је наш први циљ да прођемо групу, а потом у елиминацијама достигнемо форму и ниво игре које смо приказали у ранијем периоду", сматра Пауновић.

Селектор Србије је изразио жаљење што међу путницима на светско првенство неће бити неких играча, који су били носиоци екипе, али због повреде не могу да буду у авиони.
"Има доста момака који су заслужили да буду са нама. Повреде су из спречиле да буду у националном тиму.

Међу њима су Дражић, Мараш, Јокић, Симић, Караклајић, Плавшић, Дејановић, Андрић и други. Нема ни Луке Јовића и Михајла Ристића. Све су то момци који су заслужили да буду са нама у Новом Зеланду", рекао је Пауновић.

Капитен омладинске репрезентација Србије Немања Максимовић је рекао:
"Трудићемо се да на првенству останемо што дуже. Нама су узори "Чилеанци", који су освојили титулу првака света.

Његов заменик у Новом Зеланду биће голман Предраг Рајковић.
"Имали смо цљ када смо одлазили на светском првенству. То је био пласман на светско првенство. Сада желимо да останемо што дуже, а и да освојимо титулу првака света", оптимиста је Рајковић.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести