Прва лига Србије: Шапчани ипак прејаки

Лидер је у Новом Саду до бодова стигао у финишу утакмице. Током меча водила се жестока борба измеђа два казненог простора, а прву шансу пропустио је у 42. минуту Огњен Дамјановић.

Пролетер - Мачва 0:2 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 500, судија: Манојловић (Књажевац), стрелци: Дамјановић у 80. и Гемовић у 90. минуту. Жути картони: Ахчин, Јовановић, Гемовић (Мачва).

ПРОЛЕТЕР: Елесин 7, Лазаревић 6, Стојшић 7, Андрејевић 7, Шалипур 7, Ђуришић 7 (Шћепановић 6), В. Илић 7, Милићевић 7, Шакић 6 (Каранов 6), Караћ 7 (Гргић), Миросављев 6.

МАЧВА: М. Пејовић 7, С. Пејовић 7, Рајовић 7, Јевтић 7, Ристивојевић 7, Матовић 8, Ахчин 7 (Милинковић 7), Леканић 7 (Гемовић 8), Дамјановић 8 (Марковић), Јовановић 7, Станкетић 7.

Лидер је у Новом Саду до бодова стигао у финишу утакмице. Током меча водила се жестока борба измеђа два казненог простора, а прву шансу пропустио је у 42. минуту Огњен Дамјановић. Његов ударац Марко Ђуришић избио је са саме гол линије у поље. Након корнера у истом минуту Дамјановић је из повољне прилике главом пребацио мрежу.  У другом делу меча  када је Гемовић ушао у игру Шапчани су преозели конце игре у своју лруку. Управо је Гемовић искоса са десне стране заобишао чувара на супротној стативи пронашао је Огњена Дамјановића који је прецизним ударцем погодио сами утао.
Домаћи су покушали да дођу барем до бода, а онда је најбољи актер меча Миодраг Гемовић све сам урадио, прихватио је лопту на ивици казненог простора и погодио сами угао за велику радост Шапчана.

М. Поповић

ЧСК Пивара – ОФК Београд  1:1 (1:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион Пиваре, гледалаца 400, судија: Срећковић (Крагујевац), стрелци: Тепић у 4. за ЧСК Пивару,  а Д.Ђорђевић (из једанаестерца) у 70. минуту за ОФК Београд. Жути картони: Јевић и Танасић (ЧСК Пивара), П.Ђорђевић, Гојков, Мрдаковић, Тинтор и Д.Ђорђевић (ОФК Београд).

ЧСК Пивара: Танкосић 7, Бечелић 7, Јевић 7 (од 71. Васиљевић 7), Вујошевић 7, Зечевић 7, В. Јелић 7, Танасић 6 (од 75. Десанчић -), Ракић 7 Тепић 7 (од 58. Илић 6), Тендаи 6, Давидов 7.

ОФК БЕОГРАД: Вуклиш 7, Николић 7, П. Ђорђевић 6, Гојков 6, Мрдаковић 7 (од 66. Стојановић 7), Петровић 6 (од 66. Гигић 6), Лука 7, Тинтор 7, Романић 6 (Радуновић 6), Д. Ђорђевић 7, Калид 7.

Фудбалери су морали играти по нотама судија и на крају и резултат је остао таман по њиховој мери -  нерешено 1:1. А како је почело изгледало је да ће домаћини лако савладати последњи тим на табели. Челаревци су повели после првог напада. Лопта је дошла до Давидова, а овај убацио лопту на једанаестерац где се најбоље снашао Богдан Тепић и прецизним ударцем послао лопту иза голмана гостију Вуклиша.
Нису се гости уплашили раног вођства домаћих, и они су почели да прете, али све до постигнутог погодка били безопасни. А онда у 69.  миунуту судија Срећковић окарактерисао је један прекршај Јевића као једанаестерац и на дојаву помоћника Павла Пипера показао на белу тачку. Овај поклон је на ефектан начин искористио Драшко Ђорђевић и савладао одличног Танкосића.
Уследиле су и измене у домаћем тиму, без резултата,  а пет минута пре краја у главној улози је поново био Срећковић који на дојаву помоћника Ђуричића са клупе искључује домаћег тренера Триву Илића, наводно је изашао из свог простора и нагазио аут линију терена.
Покушао је Срећковић да чак петоминутним продужетком помогне Београђанима да стигну и до још два бода али није успео.

В. Вујановић

Оџаци - Јагодина 2:0 (0:0)

КУЛА: Градски стадион, гледалаца 250, судија: Стаменковић (Београд), стрелци: Галић у 53. и у 57. минуту. Жути картони: Вујовић, Мијајиловић (Оџаци), Дукић, Лечић, Аyуру, Мартинс (Јагодина). Црвени картон: Вујовић (Оџаци).

ОЏАЦИ: Кронић 7, Веселиновић 7, Поњевић 8, Бабић 7, Мудреша 8, Тиодоровић 8, Поткозарац 7 (Вујовић 7), Мијајиловић 7 (Јовић 7), Галић 8, Побулић 8, Матијевић 8.

ЈАГОДИНА: Стаменковић 6, Дукић 5, Ристић 5, Пауновић 6, Петровић 6, Ађуро 6, Миладиновић 5, Милошвић 5, Лазовић 5 (Мартинс 5), Ивановић 5 (Милошевић 5), Лечић 5 (Димитријевић 5).

У најбољој партији овог пролећа Оyачани су у потпуности надиграли Јагодинце и остварили злата вредну победу у борби за опстанак. Након почетног испитивања снага домаћи тим могао је доћи до прдности већ у 20. минуту када је припретио Побулић који је и два минута касније оштрим ударцем шутирао преко гола голмана Стаменковића.
Домаћи фудбалери су имали теренску иницијативу током већег дела сусрета што се остетило у другом делу. Уласком у игру Владимира Вујовића знатно је живнула игра, Вујовић је унео ту неопходну живост у везни ред и у нападу.
У 52. минуту сусрета Побулић је волеј ударцем са преко 20 метара оштро шутирао, али је голман Стаменковић се истакао лепом интервенцијом. Након прекида у наредном минуту домаћи су дошли до предности. У казненом простору екипе из Јагодине одлично се снашао Младен Галић и погодио мрежу.
Четири минута касније у одличној акцији поново се у листу стрелаца уписује Младен Галић који је током зиме стигао из Бачке Паланке. Ређале су се шансе Мудреше и Побулића и до краја сусрета мреже су остале нетакнуте.
У 76. минуту теже се повредио Владимир Вујовић који је у једном старту у покушају да дође до лопте добио и други жути и аутоматски црвени картон. Одсуство Вујовића се није осетио у екипи Јагодине.
Треба напоменути да Јагодинци за 90 минута ниједнапут нису припретили домаћем голману. 

С. Јовин

Инђија - Синђелић 1:1 (0:0)

ИНЂИЈА: Игралиште крај Железничке станице,гГледалаца: 500. Судија: Мијајловић (Јагодина), стрелци: Лемајић у 52 за Инђију, а Вукчевић у 89. минуту за Синђелић. Жути картони: Симуновић и Босанчић (Инђија),  Пешић и Станковић (Синђелић). Црвени картони: Симуновуић (Инђија),  Симић (Синђелић).

ИНЂИЈА: Станивуковић 6, Домагић 7, Никодијевић 6 (Марковић), Лалић 7, Симуновић 7, Ивановић 7, Бичкеи 6 (Вишњић 6), Ковачевић 6, Лемајић 7, Босанчић 7, Крстановић 6 (Србијанац 6).

СИНЂЕЛИЋ:  Симић 6, Милошевић 6 (Варга), Цакић 6, Пешић 7, Кричак 6, Пишчевић 6 (Станимировић), Ракић 6, Станковић (Вукчевић 7), Ивановић 7, Туфегyић 7, Попадић 6.

Фудбалери Инђије другу утакмицу пред верним навијачима нису успели да реше у  своју корист,  а имали су резултатску предност до самог финиша сусрета. Имали су стопостотну прилику да у 88. минуту да дуплирају предност али се млади Вишњић није снашао да одбојену лопту поред  голмана пласира у мрежу.
И, одмах је стигла казна! Уследела је контра гостујег тима, убачена је лопта пред гол, Станивуковић је кратко одбио па резервисти Синђелића Вукчевићу није било тешко да смести лопту у мрежу.
Након тога,виђена је права драма на стадиону код Железничке станице. Зелено бели, иако без искљученог штопера Симуновића, кренули су на све или ништа па је Домагић умакао одбрани гостујућег тима, противнички чувар мреже га је на тридесетак метара од свог гола срушио, добио црвени картони, па је Вукчевић стао између статива али је имао само једну прилику да интервенише и сачува своју мрежу.

Д. Вићентић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести