Агбаба: Надам се да можемо да будемо изненађење на СП

ЛИРИЈА: Рукометашица Србије Марија Агбаба изјавила је да се нада да тим може да буду једно велико изненађење на Светском првенству у Шпанији.
rukomet
Фото: pixabay.com

Женска рукометна репрезентације Србије јуче је отпутовала у Лирују, где ће сутра од 20.3 сати запоцети наступ на СП дуелом против Пољске у групи Б.

"Имали смо недељу и по дана прилично тешких припрема, пре свега зато што је доста младих девојка прикључено екипи. Први пут се сусрећемо са оваквим системом. Мислим да смо добро радиле, да су се све девојке добро уклопиле, како на терену, тако и ван терена и што се тога тиче неће бити проблема. Први пут наступамо у оваквом сасатаву, надам се да можемо да будемо једно велико изненађење на овом првенству и наравно, надамо се добрим резултатима", рекла је Агбаба за сајт РСС.

"Надам се да ћемо дати све од себе и да ћемо све оно што смо радили на тренинзима пренети на утакмицу. Знамо да је прва утакмица на такмичењу најтежа. Мислим да ће све бити океј, ја верујем у ове девојке, верујем у тим", поручила је Агбаба

Јована Јововић истиче да је битно да се изгради хемија у екипи коју треба да пренесу на терен када почне Светско првенство, за почетак у прве три утакмице.

"Првенствено против Пољске која нам је веома битна утакмица која ће доста показати где смо у овом тренутку. Мени је ово треће такмичење са сениорском генерацијом, надам се да ћемо остварити позитивнији резултат и утисак него са претходних такмичења. Мислим да у екипи влада једна зрела атмосфера. Имамо доста младих играча, али и мало искуснијих, али мислим да би све то требало да буде добро. Ако не сад, онда у наредне две, три године", изјавила је Јововић.

Србија ће на Светском првенству играти у групи Б у Лирији против селекција Пољске, Камеруна и Русије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести