Аркус лига: Новосађани сигурни у Шумадији

Рукометаши Војводине у 18. колу Аркус лиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића су упркос умору одиграли веома добро и забележили нову победу у домаћем првенству.
Аркус лига/Милош Грозданић сјајан у Крагујевцу
Фото: Аркус лига/Милош Грозданић сјајан у Крагујевцу

Уводни темпо утакмице диктирао је домаћин који је лако долазио до погодака и имао мимималну предност. Војводина се брзо консолидовала и заиграла нешто боље. У фази одбране Новосађани су играли у формацији 5-1. Организатор игре гостију Борис Пукховски вукао је све конце на терену и имао је добро шутерско вече. Њему се у првих 30 минута придружио и сјајни Милош Гроздановић симпатичног надимка мистер пенал, који је био хладнокрван са линије седам метара и показао да је један од најбољих левих крила у Аркус лиги Србије. У финишу првог полувремена Воша је головима Живана Пешића стекла предност и са два гола више отишли су на петнаестоминутни одмор.

У наставку Војводина је играла квалитетно и одржавала предност. Наравно, храбри гости се нису предавали, напротив, нападали су и без страха играли против актуелних шампиона државе. Новајлија у редовима Новосађана Мохамед Азиз имао је слабији старт утакмице, али се у наставку распуцао и нападачки предводио црвено-беле. У финишу Војводина је играла прибрано и на искуство водећих играча уписала је веома важне бодове.

Раднички - Војводина 25:29 (14:16)

КРАГУЈЕВАЦ: СЦ Језеро, гледалаца 250. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци Раднички 7 (7), Војводина 4 (4). Искључења: Раднички 10, Војводина 20 минута.

РАДНИЧКИ: Маљевић, Грубор 3, Станисављевић 3 (1), Продановић, Мутавџић 2, Мојсиловић, Касаловић, Баруџић 10 (6), Кнежевић 4, Утвић, Ђерић 1, Станојев 2, Јовановић, Ивановић, Златановић (7 одбрана).

ВОЈВОДИНА: Лучин (8 одбрана), Арсенић (3 одбране), Васић 2, С. Милић, М. Милић 1, Вуковљак, Оцвирк 1, Азиз 7, Миленковић 2, Пушица, Рађеновић, Пешић 4, Томић 1, Роган 2, Грозданић 5 (4), Пукховски 4.

В. Г.

Резултати 18. кола

Раднички - Војводина 25:29
Металопластика - Партизан 22:30
Обилић - Кикинда 31:27
Динамо - Пролетер 41:28
Шамот - Црвена звезда 34:27
Рудар - Дубочица 29:33
Југовић - Топличанин 30:26

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести