Аркус лига: Новосађанке без снаге против Сремица

НОВИ САД: Рукометашице Војводине поражене су од Младости у 19. колу Аркус лиге Србије. Изабранице Радана Ровчанина су играле добро у првом полувремену, али су у наставку меча гошће биле боље и заслужено славиле.
r
Фото: Milica Aćimović postigla je šest pogodaka protiv Mladosti/Arkus liga

У уводним минутима сусрета домаће рукометашице су се мучиле са реализацијом напада и скоро сваки је завршаван уз подигнуту руку судија. С друге стране предвођене Леписавом Глушицом Пазовчанке су биле конкретније и нису дозволиле Новосађанкама да се резултатски одлепе. Ипак, брзо су се консолидовале играчице Војводине и након интервенција Ане Булатовић брзо су отварале контре и након 10 минута игре имале су три поготка више (6:3). Новосађанке су одржавале предност највише захваљујући покретљивој одбрани.

Као по обичају на голу Воше је бриљирала Ана Булатовић која је у првих 30 минута уписала 10 одбрана и била непремостива препрека за гошће из Нове Пазове.

У наставку сусрета Сремице су заиграле знантно боље и за непуних 10 минута другог полувремена истопиле су предност Војводине највише захваљујући распуцаној Тини Паунић. Биле су Пазовчанке близу да се потпуно врате у меч, али су због брзоплетости у нападу и даље каскале за Војводином. У другом полувремену се разбранила и Катарина Косановић на голу Младости, па су гошће избориле неизвесну завршницу.

У финишу сусрета Младост  је повела са два гола разлике, али је Војводина брзо изједначила. Ипак, након 60 минута велике борбе гошће су освојиле два важна бода у борби за плеј-оф.

В. Гвозденовић

Војводина - Младост 26:27 (16:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 200. Судије Мусић и Ђурашиновић (Врбас). Седмерци: Војводина 8 (5), Младост 7 (3). Искључења: Војводина 6, Врбас 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Раич, Аћимовић 6 (2), Чаушевић 4 (1), Ловрић, Голушин 1, Чабаркапа, Ивошевић, Тодоровски 5 (2) Томић 3, Булатовић (18 одбрана, 3 седмерца), Дмитровић 4, Зафировић, Бахун 2, Божић, Петронијевић 1.

МЛАДОСТ: Микић, Кленковски, Глушица 6, Поткоњак, Ћурчин, Лазаревић 5 (1), Јотић, Б. Косановић, Паунић 7 (2), Шашић, Јанковић, Ћазић 3, Орловић 6, Рајковић (3 одбране), Бубања, К. Косановић (8 одбрана, 2 седмерца).

Субота

Раднички - Железничар (18)

Јагодина - Наиса (19)

Бор - Кикинда (19)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести