Аркус лига Србије: Аранђеловчанке прејаке за Новосађанке

Рукометашице Војводине поражене су у дербију четвртог кола Аркус лиге од Бекамента у Аранђеловцу. Новосађанке су боље кренуле, и показале су да могу да се носе с јаким екипама.
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

Ипак, играчице Бекамента су након неколико лоших уводних минута заиграле сјајно и тако нанеле Војводини први пораз у сезони.

Новосађанке су боље отвориле сусрет, играле су чврсто у одбрани, док су у фази напада најчешће пробијањима долазиле до голова. Брзо су се консолидовале рукометашице Бекамента и заиграле у препознатиљим ритму. Ипак, изабранице Радана Ровчанина су одржавале предност у чему су им помогле техничке грешке Аранђеловланки. Ношене подршком са трибина домаће играчице су одиграле неколико добрих одбрана које су крунисале сигурном реализацијом, те је након 25 минута игре резултат био нерешен (7:7). Тајмаут је затражио тренер Бекамента Саша Бошковић, а након минута одмора Аранђеловчанке су заиграле знантно агресивније и дошле до два гола предности.

У наставку сусрета наставио је Бекамент по старом, али се у редовима гошћи „пробудила” капитен екипе Ана Лазић која је са неколико незадрживих продора успела да смањи заостатак Војводине. Ведета Новосађанки је потом добила искључење, које су Аранђеловчанке одлично искористиле и стекле до тада највећу предност (18:13). Бориле су се Новосађанке колико су могле, али су домаће рукометашице нису дозволиле изненађење.       

Бекамент - Војводина 30:25 (14:10)

АРАНЂЕЛОВАЦ: СРЦ Шумадија, гледалаца: 200. Судије: Антић и Јаковљевић. Седмерци: Бекамент 4 (3), Војводина 4 (1). Искључења: Бекамент 8, Војводина 8 минута.

БЕКАМЕНТ: Митровић, Атанасковић, Радојичић 4, Бокарић 3, Анић 1, Петровић 6, Маленовић, Миливојевић 1, М. Симић (11 одбрана, 1 седмерац), Мирковић, Крстић 4 (2), Ивковић 5, Љ. Симић 1, Јовановић, Цветковић (2 одбране), Томковић 5 (1).

ВОЈВОДИНА: Раич (3 одбране) Чаушевић  5 (1), Ћетковић, Ловрић, Голушин, Лазић 7, Ивошевић, Тодоровски 3, Томић 1, Булатовић (5 одбрана, 1 седмерац) (3 одбране), Мијаиловић 6, Кажић, Зафировић, Бахун, Кораћ 1, Петронијевић 2.

В. Г.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести