Аркус лига Србије: Новосађани сигурни против Шумадинаца

НОВИ САД: Рукометаши Војводине савладали су Шамот оз Аранђеловца у првом мечу 21. кола Аркус лиге Србије.
r
Фото: Marko Vasić predvodio crveno-bele protiv Šamota/ Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Новосађани су оправдали улогу фаворита и успели су да упишу два бода, али и поделе минутажу те тако одморнији пробају да победе Горење у реванш мечу четвртфинала Еврокупа које се игра у суботу у Велењу од 18 часова.

Уводни минути сусрета припали су гостима који су показали да нису дошли на Слану бару са белом заставом. Ипак Војводина се брзо консолидовала и заиграла у препознатљивом ритму. Новосађани су били сјајни у дефанзиви одлично су се кретали и након добро одрађеног посла у дефанзиви брзо су отварали контре и постизали поготке углавном преко крила Рађеновића и Миленковића. Полако су црвено-бели повећавали предност и након 25 минута имали су двоцифрену разлику (18:8).

У наставку сусрета поново су се "пробудили" Шумадинци и постигли два брза гола, а тренер Војводине Борис Ројевић није желео ништа да препусти случају, па је затражио минут одмора. Након савета тренера Новосађани су играли конкретније и покретљивом одбраном уморили госте. У последњих 15 минута сусрета Ројевић је дао прилику млађим играчима, али и онима који су имали проблема са повредама и потребни су им минути како би се вратиили у прави ритам. У финишу сусрета обе екипе су играле без пресије, а домаћи играчи су уписали нову убедљиву победу у домаћем првенству и задржали лидерску позицију на табели. За најбољег актера утакмице проглашен је играч Војводине Милан Милић.

В. Г.

Војводина - Шамот 37:20 (21:9)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 100. Судије: Бердић и Шорак (Београд). Седмерци: Војводина 7 (5), Шамот 4 (2). Искључења: Војводина 10, Шамот 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (6 одбрана, 1 седмерац), Лучин (7 одбрана, 1 седмерац), Васић 9 (4), М. Милић 6, С. Милић, Оцвирк 4, Вуковљак, Миленковић 2, Пушица, Рађеновић 7, Пешић 2, Ђ. Драшко 4 (1), Томић 1, Куртеш 1, Роган, Пуховски 1.

ШАМОТ: Митровић (5 одбрана, 1 седмерац), Чоловић (4 одбране), Прековић 4, Радисављевић, Илић 2, Барбатесковић 1, Радосављевић, Живојиновић, Крејовић 1, Змајевић, Николић, Мрда 1, Лековић 6, Дамјановић 5.

21. коло

Војводина - Шамот

Субота

Топличанин - Партизан (18)

Обилић - Раднички (18.30)

Дубочица - Црвена звезда (19)

Недеља

Кикинда - Југовић (18)

Пролетер - Рудар (18)

Понедељак

Динамо - Металопластика (18)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести